23 januari 2019

Innovatieve e-learning is aanvullend op klassikaal leren

We stellen graag onze nieuwe collega Laiza Faerber aan u voor. Zij is Learning & Development-specialist en houdt zich bezig met blended learning voor onze klanten. Daarnaast ontwikkelt ze nieuwe trainingen en vernieuwt onze bestaande trainingen en opleidingen met de modernste werkvormen en meest recente lesstof.

We interviewden Laiza over haar werk.

Blended learning = continu leren

Leren Online - (c) IMK Opleidingen 2018Blended learning is een mix van verschillende vormen van trainen en opleiden. Het online lesmateriaal is na inschrijving direct beschikbaar en deelnemers kunnen dus direct aan de slag.

Laiza: “Wat ik zo geweldig vind aan deze manier van opleiden is dat we leertrajécten aanbieden in plaats van losse trainingsdagen. Je bent eigenlijk volcontinu aan het leren: deelnemers kunnen online contact met elkaar hebben en vragen stellen. In onze leren online omgeving krijg je tussendoor nieuwe opdrachten en aanvullende kennismodules. En op de klassikale trainingsdagen oefen je praktijksituaties en nieuwe vaardigheden en gedrag. Leren wordt zo afwisselend, flexibel en uitdagend..”

Praktijkgericht maatwerk

“Onze kracht is het geven van praktijkgerichte trainingen. Met goede trainers, gedegen inhoud en direct toepasbaar. We zetten onze expertise in en sluiten aan op wat er gebeurt in uw organisatie. We kijken continu waar aanpassing en vernieuwing mogelijk is. Dat geldt niet alleen voor werkvormen die eigentijds moeten zijn, maar ook voor de inhoud. Vooral HR-wetgeving wil nogal eens veranderen of er zijn nieuwe ARBO-regels. Samen met inhoudsexperts blijven we ontwikkelen en aanpassen zodat de trainingen naadloos aansluiten op de meest actuele stand van zaken. In combinatie met e-learning kunnen we maximaal inspelen op uw dagelijkse praktijk.

Het mooiste van mijn werk vind ik dat ik kan helpen bij ontwikkelen en leren. Dat brengt verandering en dat vind ik echt fantastisch om te zien. Daarom geef ik zelf ook trainingen zodat ik direct zie wat het effect is op de deelnemers.”

De kracht zit in de combinatie

“In alle bedrijfstakken is vernieuwende technologie te vinden, denk aan Virtual Reality en robots. Dit soort ontwikkelingen zijn fantastisch om in te zetten als hulpmiddel bij trainingen. Maar leren in een sociale omgeving verdwijnt wat ons betreft nooit.”

Heeft u ideeën of ontwikkelvraagstukken in uw organisatie en wilt u daar met Laiza over sparren? Dat kan! U kunt haar bereiken via laiza@imkopleidingen.nl of bellen met 0172 – 42 34 56.