19 januari 2019

De goede voornemens van een HRM-adviseur

Mijn naam is Kim van Alphen en ik werk als HRM-adviseur. Begin dit jaar nam ik me voor: meer strategie, minder waan van de dag. Hoe ik dat aanpak, lees je in mijn blog.

De tijd gaat zó snel! Het is alweer de derde week van januari en ik had me nog zo voorgenomen om direct mijn eerste blog te plaatsen. De waan van de dag achterhaald me alweer. Druk, druk, druk. Maar goed, beter laat dan nooit.

Even voorstellen

Laat ik me eerst even voorstellen: mijn naam is Kim van Alphen en ik werk als HRM-adviseur bij een middelgrote dienstverlener. Na mijn studie kon ik hier tijdelijk aan de slag als administratief medewerker. Inmiddels werk ik hier al bijna 7 jaar en heb ik steeds meer HRM-taken erbij gekregen. Drie jaar geleden ben ik officieel benoemd tot HRM-adviseur.

Goede voornemens: nu echt!

Ik neem me elk jaar voor om meer beleidsmatig te werken en grotere thema’s op te pakken. Dit jaar neem ik het me niet alleen voor, maar ga ik het ook echt doen! Ik heb voor elke maand een thema bedacht waarmee ik aan de slag wil.

Mijn idee is om te delen wat ik kan vinden over dat thema en wat ik ermee ga doen. Wat mijn insteek wordt en mijn plan. Dat soort dingen.

En natuurlijk ben ik heel benieuwd hoe jij aan de slag bent met het thema, misschien doe je wel mee? Dat zou gaaf zijn!

Omdat ik deze blog later deel dan gepland, heb ik ook gelijk mijn eerste themablog online gezet. Want januari gebruik ik voor de strategische personeelsplanning.

Kim de HRM-adviseur - voorstellen blog
Groeten,
Kim van Alphen
HRM-adviseur

PS: Wil je als eerste op de hoogte gebracht worden als mijn nieuwe blog weer live staat? Schrijf je dan in voor de IMK Opleidingen nieuwsbrief.