Dit voorjaar mochten 100 mensen uit de installatietechniek een gratis training volgen via Wij Techniek NL leert door. De vraag was toen enorm, waardoor veel mensen niet de mogelijkheid hadden om een training uit te kiezen. We hebben goed nieuws, want deze subsidieregeling komt tijdelijk terug!

De subsidie van Wij Techniek via Nederland leert door is opgezet om (om)scholing te stimuleren. Doordat technologische ontwikkelingen elkaar snel opvolgen, is scholing juist in de installatiebranche zo belangrijk. Naast technische kennis zijn ook skills als projectmanagement, leidinggeven, omgaan met je tijd, verkoopgesprekken voeren en kennis overdragen van belang. IMK Opleidingen mag samen met IPV Training & Advies 6 trainingen aanbieden.

Iedereen uit de installatiebranche mag een gratis training aanvragen. Daarbij maakt je beroep niet uit. Of je nu in ‘het veld’ werkt, in een fabriek of op kantoor, iedereen mag zich aanmelden.

Lees hier verder

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Cursus Technisch trainer
Professioneel trainen en begeleiden
Laatsteplekken werkplekleren-training
STAP-budget mogelijk
Cursus Technisch trainer

Werkplekleren & Opleiden

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 3 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Do 23 maart 2023
Icoon beoordelingen
3 beoordelingen 8.3

Wie kan er gebruik maken van Wij Techniek NL leert door?

De subsidie is bedoeld voor iedereen die in de installatiebranche werkt of wilt werken. Het maakt hierbij niet uit of je in loondienst werkt, als ZZP-er, een flexibel contract hebt of op een andere manier werkzaam bent in deze branche. Iedereen tussen de 18 jaar en de pensioenleeftijd kan hiervan gebruik maken. Wanneer je als zelfstandige werkt, dient jouw SBI-code gerelateerd te zijn aan de installatiebranche.

Daarnaast is het belangrijk dat de organisatie waarvoor je werkt of gaat werken is aangesloten bij Wij Techniek.

Binnen de organisatie maakt het niet uit welk beroep je hebt. Van werkvoorbereider tot engineer, van projectmanager tot HR-medewerker, van administratief medewerker tot monteur, en van leerling tot directie.

Door welke sectoren kan de subsidie worden aangevraagd?

Deze subsidie is bedoeld voor de technische installatietechniek. Hierbij kun je denken aan:

  • Koeltechniek
  • Sanitairtechniek
  • Energie
  • Woningbouw en utiliteitsbouw
  • Infratechniek en mobiliteit
  • Gas, water en licht techniek
  • Klimaattechniek
  • Elektrotechniek

Een belangrijke voorwaarde is dat jouw (toekomstige) werkgever is aangesloten bij Wij Techniek. De HR-afdeling kan jouw hier inzicht in geven.

Aanvragen van Wij Techniek NL leert door, hoe werkt dat?

Volg de volgende stappen om de Wij Techniek NL leert door subsidie aan te vragen:

Let op: als je je aanmeld via de website van IMK Opleidingen of IPV Training & Advies, ontvang je de volledige factuur en loop je dus de subsidie mis. Zorg ervoor dat je onderstaande stappen volgt. 

Stap 1: Bekijk ons aanbod in Wij Techniek NL leert door trainingen en kies welke bij jou past.

Stap 2: Vul het volledige aanmeldformulier en de toestemmingsverklaring in.

Op onze website vind je trainingen met het label “€ 0 via Wij Techniek”. Deze zijn volledig gratis* als wordt voldaan aan alle gestelde eisen.
*Wij Techniek betaalt in samenwerking met het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid (SZW) de trainingen wanneer allebei de formulieren correct en volledig zijn ingevuld.

Je kunt hier het aanmeldformulier en de toestemmingsverklaring downloaden.

Op het aanmeldformulier kun je bij ‘gewenste opleiding’ voorkeur aangeven voor de datum en locatie die jou het beste uitkomt. Wij proberen rekening te houden met deze voorkeur, we kunnen hier geen garantie op geven.

Stap 3: Stuur beide formulieren en een kopie van je ID-bewijs op.

Om je aan te melden mail je het ingevulde aanmeldformulier, de toestemmingsverklaring en een kopie van je geldig ID-bewijs naar servicepunt@wij-techniek.nl. Wanneer Wij Techniek jouw aanvraag heeft ontvangen, ontvang je per mail een bevestiging.

Stap 4: Trainingsdag en locatie bepalen

Wij ontvangen vervolgens een goedkeuring van Wij Techniek, daarna nemen we telefonisch of per e-mail contact met je op over de startdatum.

De aanmeldingen worden verwerkt op volgorde van binnenkomst, dus zorg dat je niet te lang wacht met aanmelden.

Meer informatie over de aanmeldingsprocedure en toestemmingsverklaring lees je op de speciale NL Leert Door subsidiepagina van Wij Techniek.

Moet ik mijn werkgever inlichten als ik een training wil volgen?

Je hoeft jouw werkgever niet te infomeren wanneer je een training wilt volgen. De aanvraag voor de subsidie gaat namelijk uit persoonlijke titel. Wanneer de training onder jouw werktijd valt, is het uiteraard wel verstandig om jouw werkgever hierover in te lichten.

Wanneer eindigt de Wij Techniek subsidie van NL leert door?

Voor de trainingen die wij aanbieden via Wij Techniek is het belangrijk dat ze voor 31 december 2021 plaats hebben gevonden.

Voor onze trainingen zijn slechts 200 plekken beschikbaar. In het voorjaar waren de toen beschikbare plekken binnen 1 week vol. Wacht dus niet te lang met aanmelden. De binnengekomen aanmeldingen worden op volgorde verwerkt. VOL = VOL.

Kan ik als werkgever een heel team tegelijk opgeven voor een training?

Helaas kan deze subsidieregeling niet ingezet worden voor incompany of maatwerkprojecten. Er kunnen per organisatie maximaal 4 deelnemers tegelijk per trainingslocatie opgegeven worden. Dit om de diversiteit in de groep te bewaken.

Let erop dat wanneer je meerdere deelnemers van een organisatie wilt opgeven, de deelnemers zelf de bovengenoemde stappen van aanmelding moeten doorlopen.

Wat als ik toch niet bij de training aanwezig kan zijn?

Het kan gebeuren dat je toch verhinderd bent op de trainingsdag. Laat het ons op tijd weten door te bellen naar 0172 – 42 34 56. Wanneer je binnen 5 werkdagen annuleert dienen wij 150 euro in rekening te brengen voor de door ons reeds gemaakte kosten.

Gaan de trainingen door wanneer er opnieuw een lockdown komt?

Wanneer het minimum aantal deelnemers is bereikt, starten onze trainingen altijd. Mocht het vanwege de regels van het RIVM niet klassikaal kunnen, dan trainen we digitaal. Dat noemen wij onze “altijd-door-garantie”.  Hier zijn we volledig op ingericht.

Moet ik een QR-code hebben om deel te nemen aan een training?

Doordat wij tijdens de training een lunch verzorgen, worden de locaties die wij gebruiken gezien als een horecagelegenheid. Bij binnenkomst dien je dus een geldige QR-code te tonen.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 4157 beoordelingen

9 / 10
26 januari 2023
Floris van Vugt
Cursus Bouwrecht
Goede docent met ruime ervaring en passie voor het vak. Handige map die je meekrijgt naar huis als naslagwerk die veel aanknopingspunten biedt voor verdere...
Lees  meer   minder 
9 / 10
07 januari 2023
Martijn Jansen
Training Leidinggeven aan projecten
Goede training om te werken aan je soft skills. De training heeft mij veel inzichten gegeven.
8 / 10
28 december 2022
Simone van Rossum
Training Coachend leidinggeven
Heldere training met betrokken trainer. Geleerd hoe ik over kom op een ander en hoe ik open vragen kan stellen. Heel waardevol voor mijn werk...
Lees  meer   minder 
10 / 10
28 december 2022
Dionne Kok
Training Coachend leidinggeven
Dat het een fijne gezellige sfeer was en het heel leerzaam is geweest voor mij.
10 / 10
28 december 2022
Jannie Prins
Training Coachend leidinggeven
Erg leerzaam, ondersteund voor de persoonlijke groei en ontdekken waar je staat als LG. Zet je in je kracht.
8 / 10
28 december 2022
Jaco Koster
Training Coachend leidinggeven
Leerzaam om te zien welke profiel iemand heeft en hoe je daarmee in gesprek moet gaan.
9 / 10
02 december 2022
Jesse van der Haas
Cursus Bouwrecht
De trainer gaf op een fijne en heldere manier les. In plaats van alleen maar door slides heen te gaan nam hij uitgebreid de tijd...
Lees  meer   minder 
8 / 10
24 oktober 2022
Bo Korver
Training Coachend leidinggeven
De informatie is zeer uitgebreid en de geleerde stof is goed toepasbaar in de praktijk. De trainer zelf houd rekening met wensen en behoeften van...
Lees  meer   minder 
Bekijk alle reviews
Studieadvies background

Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur

Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?

Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Rob Welles
Rob Welles
Customer Care Representative bij OVATA
Training Commerciële binnendienst
“Ik wilde vooral een gesprekspartner op niveau worden voor klanten. Door deze training ben ik dat nu. Ik weet bijvoorbeeld hoe ik aandachtig luister, samenvat...
Lees het verhaal van
Rob ›
Stephan Baas
Stephan Baas
Teamleider verspaning bij Feyter Industrial Services B.V.
Opleiding Middle Management A
“Vroeger keek ik vooral naar het team onder me, maar nu zie ik hoe de organisatie werkt als geheel. Ik zie de rol van de...
Lees het verhaal van
Stephan ›
Wendy van Gils-van den Broek
Wendy van Gils-van den Broek
Office manager bij MarkVliet Netwerk Notarissen
Opleiding Human Resource Management A
“Ik ben het HR-vak ingerold en wilde graag meer kennis. Deze opleiding heeft mij zo veel gebracht! Elke les was anders. We doorliepen 4 verschillende...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Icoon nieuwsbrief

Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.