16 februari 2022

Wil jij meer weten over het STAP-budget? Wij hebben alle informatie die je nodig hebt om jouw € 1.000 opleidingstegoed in te zetten op een rij gezet.

Informatiepakket STAP-budget - IMK OpleidingenHet STAP-budget is een nieuwe regeling van de overheid waarmee zowel werkzoekenden, werkende burgers, ondernemers en ZPP-ers een subsidie kunnen krijgen voor het volgen van een training, cursus of opleiding. In ons informatiepakket vind je informatie over:

 • de voorwaarden;
 • welke soort opleidingen en training je kunt volgen;
 • hoe je het budget aanvraagt;
 • de facturatie;
 • en hoe wij jou stap-voor-stap begeleiden.

  Wat is het STAP-budget?

  Het STAP-budget is een overheidssubsidie voor scholing van € 1.000 inclusief btw. Deze regeling vervangt vanaf 1 januari 2022 de mogelijkheid om studiekosten af te trekken van de inkomstenbelasting. Het STAP-budget is in te zetten voor scholing en omscholing.

  Voor wie is het STAP-budget bedoeld?

  Het STAP-budget is in de basis bedoeld voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog niet de AOW-gerechtigd is. Daarbij maakt het niet uit of je ergens in dienst bent, werkzoekend bent of een eigen bedrijf hebt. Lees hier verder voor de overige voorwaarden.

  Welke opleidingen kan ik volgen met het STAP-budget?

  Met het STAP-budget kun je jaarlijks een opleiding volgen die gerelateerd is aan jouw werk of jouw toekomstige werk. Dit budget is bedoeld om het zogenaamde ‘Leven lang ontwikkelen’ te stimuleren en moet ervoor zorgen dat mensen door om- of bijscholing aan het werk blijven of komen. Hobbygerelateerde trainingen zoals zingen, beeldhouwen, Spaans voor op reis, vallen buiten deze regeling.

  Is het mogelijk om advies te krijgen over welke training het beste bij mijn leerwensen past?

  Dat is zeker mogelijk. Onze studieadviseurs denken graag met je mee bij het maken van de juiste keuze voor een training. Zij staan op werkdagen voor je klaar via 0172 – 42 34 56.