Inleiding Meer commercieel resultaat met DISC

Herken jij dit? Je wilt een team van zelfstandige salesprofessionals die proactief de markt ingaan en zichzelf continu willen doorontwikkelen. Met deze training breng je jouw commerciële team naar een hoger niveau. Klanten voelen zich herkend en komen graag terug. Het werkplezier en de resultaten nemen toe.

Voor wie?

Deze training is geschikt voor iedereen met een commerciële functie, zowel binnen- als buitendienst.

Wat ontwikkel ik?

Deelnemers krijgen meer inzicht in hun eigen stijlvoorkeur en leren die van klanten herkennen. Met dit inzicht passen zij gemakkelijker hun communicatie aan op de stijlvoorkeur van de klant. Zij kunnen dit inzetten in al hun contactmomenten met klanten, van telefoongesprek tot opdracht. De klant voelt zich meer herkend in zijn vraagstuk en jouw binnendienst komt beter met klanten in gesprek. Jouw salesprofessionals krijgen meer plezier in hun werk, en de conversieratio gaat omhoog.

Overige informatie

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl.

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

  • DISC commercieel stijl profiel
  • Inzicht in eigen gedrag, flexibiliteit en zelfreflectie
  • Zelfstandiger commercieel opereren
  • Proactiever en professioneler met klanten omgaan
  • Klantgericht of klant gezwicht
  • Onderhandelingsvaardigheden

Inzicht in gedrag

Als onderdeel van de training maken de deelnemers digitaal de Q4 DISC gedragsanalyse. Deze analyse geeft op eenvoudige wijze inzicht in hun eigen gedrag en dat van anderen.
> Klik hier voor meer informatie en een voorproefje.

Wil je van gedachte wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl

Onze aanpak

Leren doe je volgens ons niet alleen in een leslokaal. Daarom ga je na jouw inschrijving meteen online aan de slag met voorbereidingsopdrachten. De training zelf is interactief en jouw leerproces persoonlijk en praktijkgericht. Om het geleerde te borgen, kun je tot twaalf maanden na afloop online contact onderhouden met de trainer en de andere deelnemers.

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.