Teamontwikkeling

Teamontwikkeling staat voor het verbeteren van de samenwerking om verder te kunnen groeien! Werken in teamverband vraagt namelijk om een goede samenwerking, heldere communicatie en duidelijke taakverdeling. Wanneer één of meerdere van deze elementen ontbreken, heeft dit invloed op de teamprestatie. Voor complete teams maar ook voor leidinggevenden die de samenwerking binnen hun team willen versterken, heeft IMK Opleidingen een aanbod aan trainingen waarbij teamontwikkeling centraal staat. Deelnemers leren hun kwaliteiten optimaal te benutten en de samenwerking tot een hoger niveau te tillen. Onderstaand vindt u een overzicht van al onze opleidingen en trainingen met betrekking tot teamontwikkeling.


Praktijkgerichte teamontwikkeling trainingen

IMK Opleidingen biedt zowel trainingen in teamverband als individuele trainingen in het kader van teamontwikkeling. Een team wordt namelijk vaak aangestuurd door één persoon die het overzicht bewaart, de werknemers aanstuurt en motiveert. Deze leidinggevende functie brengt veel verantwoordelijkheden met zich mee. Want de manier waarop het team wordt aangestuurd, heeft vaak effect op het functioneren van het gehele team. Bij de training De effectieve teamleider leren deelnemers hun team beter te managen. Deze training is vooral gericht op medewerkers die vanuit de praktijk zijn doorgegroeid naar een functie van teamleider.

Daarnaast is er de training Praktisch coachen van zelfsturende teams voor managers die hun teams zoveel mogelijk zelfstandig willen laten werken. Hiermee krijgt de teamleider zelf een meer coachende rol. Voor leidinggevenden van een team die bestaat uit hoog opgeleide professionals, adviseren wij de training Leidinggeven aan eigenwijze professionals. Deelnemers leren hierbij voornamelijk hun communicatievaardigheden te verstevigen, omdat ze voornamelijk een verbindende factor zullen zijn binnen het team.

Naast onze diverse praktijkgerichte trainingen gericht op teamontwikkeling, bieden wij ook praktijkgerichte opleidingen zoals Middle management A en Middle management B aan voor leidinggevenden. In 8 dagen of 16 avonden verbeteren zij hun leiderschapsvaardigheden om het maximale uit hun team te halen.

Op maat gemaakte training teamontwikkeling

Een teamontwikkeling training is uitermate geschikt om voor een team op maat te maken en/of incompany te geven. Zo kan een volledig team getraind worden en wordt de training afgestemd op één of meerdere specifieke vraagstukken.

Ter illustratie de training Praktisch aan de slag met DISC, welke toepasbaar is op alle functieniveaus binnen een organisatie. Het functioneren van het complete team wordt geanalyseerd, maar er wordt de individuele teamleden ook gevraagd om kritisch naar zichzelf én de andere teamleden te kijken. Met de DISC training krijgt het team meer inzicht in het effect van de manier van communiceren binnen het team. Er wordt geleerd om elkaar beter te begrijpen, waardoor het team nader tot elkaar komt. Op die manier kan het team beter samenwerken en daardoor betere resultaten boeken.

Wij kijken graag met u samen hoe we de training exact kunnen afstemmen op de gewenste leerdoelen. Neem geheel vrijblijvend contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken.

Waarom IMK Opleidingen?

  • Praktisch, plezier, resultaat!
  • Hoge klanttevredenheid
  • Volledig toegespitst op uw praktijk
  • Praktijkgerichte trainers
  • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Beoordelingen

Onze Teamontwikkeling opleidingen en trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 838 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.