Jezelf om- of bijscholen was nog nooit zo leuk, want dankzij de STAP-regeling is je favoriete training nu (gedeeltelijk) gratis! Met deze regeling kun jij namelijk jaarlijks maximaal €1.000 aan STAP-budget aanvragen voor het volgen van een training, opleiding of cursus naar keuze. Ideaal als je het ons vraagt!

De STAP-regeling in een notendop

STAP-regeling | IMK OpleidingenVanaf 1 januari 2022 is de fiscale aftrek scholingskosten verleden tijd, met als gevolg dat het vanaf die datum niet meer mogelijk is om scholingskosten af te trekken bij de aangifte inkomstenbelasting. Ter vervanging van deze fiscale aftrek is de STAP-regeling in het leven geroepen, waarmee zowel werkenden als werkzoekenden een STAP-budget kunnen aanvragen voor het volgen van een opleiding, training of cursus. Dit budget is vastgesteld op maximaal €1.000 per persoon per jaar, inclusief btw, en heeft als doel om de arbeidsmarktpositie te versterken. Burgers krijgen meer regie over hun ontwikkeling, wat bijdraagt bij het behouden of vinden van een baan. Vandaar de afkorting STAP, wat staat voor Stimulering Arbeidsmarktpositie. Vanaf 1 maart 2022 kun je jouw STAP-budget eenvoudig aanvragen bij het UWV!

Opleidingen en trainingen volgen met de STAP-budget regeling

De STAP-budget regeling kan worden gebruikt voor een ruim aanbod aan om- of bijscholing. Zo kun je kiezen voor een vakopleiding, training of een mbo-, hbo-, of wo-programma. Belangrijk daarbij is dat de training of opleiding wordt verzorgd door een zogenaamde STAP-opleider, zoals IMK Opleidingen. Bijna al onze trainingen, opleidingen en cursussen kunnen gevolgd worden met jouw persoonlijke STAP-budget. Je hebt het dus echt voor het uitkiezen. We hebben bovendien meer dan 50 trainingen die je volledig gratis kunt volgen! Zonder bijkomende kosten.

De STAP-regeling UWV: voor wie is het?

De STAP-regeling van hetUWV is er voor iedereen. Het maakt dus niet uit of jij werkzoekend bent, als werknemer werkt bij een bedrijf of als zzp’er je brood verdient: in al deze gevallen heb jij recht op om- of bijscholing! Met andere woorden, als jij een band hebt met de Nederlandse arbeidsmarkt kun je de STAP-subsidie aanvragen. Voorwaarde is dat je 18 jaar of ouder bent en de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebt bereikt, een inwoner bent van de Europese Unie en nog geen andere tegemoetkomingen voor scholing ontvangt. Wil je meer weten over alle voorwaarden? Bekijk dan deze pagina.

Jouw persoonlijke STAP-budget aanvragen

STAP-regeling bij IMK OpleidingenZoals gezegd, kun je jaarlijks maximaal €1.000 aan STAP-budget aanvragen. Er is jaarlijks een totaalbudget van €218 miljoen beschikbaar, waarmee ruimte is voor ongeveer 200.000 tot 300.000 toekenningen. Ben je geïnteresseerd en wil je graag jouw persoonlijke STAP-budget spenderen bij ons? Dat is ontzettend eenvoudig! Allereerst dien je jezelf aan te melden voor een training, cursus of opleiding naar keuze, de zogenaamde vooraanmelding. Vervolgens ontvang je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs, waarmee je vanaf 1 maart 2022 je STAP-budget aan kunt vragen in het STAP-portaal van het UWV. Binnen maximaal 4 weken, maar meestal binnen een dag, ontvang je van het UWV bericht over de eventuele goedkeuring van jouw budget. Tot slot kun jij je training, opleiding of cursus volgen!

Tussen de aanvraag van je STAP-subsidie en de start van je training of opleiding moet minimaal 4 weken zitten. Bovendien is het goed om te weten dat het STAP-budget is opgedeeld in verschillende aanvraagtijdvakken van elk 2 maanden. Hierin wordt steeds een gedeelte van het totaalbudget aan burgers toegekend, waarbij de regel OP=OP geldt. Als het budget in jouw aanvraagtijdvak op is, kun je dus voor die periode geen STAP-budget meer ontvangen. Wees er dus snel bij! Wij hebben voor jullie een volledig overzicht opgesteld die je helpt bij het aanvragen van jouw STAP-subsidie.

STAP-regeling gebruiken bij IMK Opleidingen

Wil jij je persoonlijke ontwikkeling naar een hoger niveau tillen, maar weet je niet goed welke opleiding, training of cursus het beste bij je past? Neem dan gerust vrijblijvend contact op met onze STAP-adviseurs. Zij helpen je graag verder bij het preciseren van jouw doelstellingen en staan je bij gedurende de hele aanmeldprocedure. Kortom, voor al je vragen omtrent het STAP-budget kun je bij ons terecht! Neem dus nu contact met ons op via 0172 – 42 34 56 of vul online ons contactformulier in.