Scholing en ontwikkeling is nu belangrijker dan ooit. De Nederlandse overheid wil burgers dan ook stimuleren om verder te leren door middel van een STAP training. STAP staat voor Stimulering ArbeidsmarktPositie, waarmee je vanaf 1 maart 2022 een jaarlijks STAP-budget van maximaal € 1.000 aan kunt vragen voor het volgen van een opleiding, training of cursus. Deze nieuwe regeling vervangt de fiscale aftrek scholingskosten en is toegankelijk voor alle burgers die een band hebben met de Nederlandse arbeidsmarkt.

Je kunt ons gehele aanbod volgen met het STAP-budget. Meer dan 50 trainingen zelfs helemaal gratis. Hieronder staat per thema welke opleiding je helemaal gratis kunt volgen en welke met een bijbetaling.

Wiebertje!Medezeggenschap

Waarom een STAP training volgen?

STAP training kiezen | IMK Opleidingen

Het volgen van trainingen en opleidingen is niet alleen heel belangrijk, maar gaat ook nog eens gepaard met ontzettend veel voordelen:

 1. De steeds veranderende maatschappij vergt van ons dat we onze kennis op peil houden om de kwaliteit en efficiëntie van ons werk te verbeten.
 2. Het volgen van een kwalitatieve training leidt tot meer werkgeluk.
 3. Bijscholing helpt jou om te groeien in je functie en het uiterste uit je talenten te halen.
 4. Je krijgt meer voldoening en energie van je werk, wat je gelukkiger maakt tijdens je loopbaan.
 5. Geluk in je carrière neem je mee naar huis.
 6. Het volgen van een training geeft je zelfvertrouwen een boost en vergroot het de kans dat jij een baan vindt of behoudt.
 7. Tot slot zorgen de opgedane kennis en vaardigheden tijdens trainingen en opleidingen niet alleen voor voordelen op de werkvloer zelf, ze helpen je ook met uitdagingen in het dagelijks leven.

Voordelen van een STAP training

Een groot deel van ons onze trainingen kan je GRATIS volgen, aangezien deze minder dan €1.000 kosten. De overige trainingen en opleidingen vragen nog om een kleine eigen bijdrage.

Zoals gezegd kun je ons gehele aanbod volgen met het STAP-budget. Met deze regeling krijg je een subsidie van maximaal € 1.000 per jaar om de training, opleiding of cursus te volgen die het beste aansluit bij jouw wensen. Ontzettend handig dus! Het aanvragen van het STAP-budget is bovendien erg eenvoudig. Het jaar is verdeeld in diverse aanvraagtijdvakken, waarin het STAP-budget steeds aan een deel van de deelnemers wordt uitgereikt. Je dient je hierbij in het door jou gewenste aanvraagtijdvak aan te melden voor een van onze trainingen, waarna je van ons een STAP-aanmeldingsbewijs ontvangt. Dit bewijs heb je vervolgens nodig om het STAP-budget aan te vragen in het UWV STAP-portaal. Wanneer het UWV je aanmelding heeft goedgekeurd, kun je de training bij ons volgen. Wil je weten aan welke voorwaarden je moet voldoen om het STAP-budget aan te kunnen vragen? Bekijk dan deze pagina.

Top 10: STAP trainingen van IMK Opleidingen

STAP training volgen | IMK Opleidingen

Wij hebben meer dan 50 trainingen die te volgen zijn met het STAP-budget. Een greep uit ons aanbod welke je gratis kunt volgen:

 1. Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
 2. Training De effectieve teamleider
 3. Cursus Projectmanagement
 4. Cursus Praktijkopleider
 5.  Cursus Timemanagement,
 6. Training Aan de slag met Scrum
 7. Training Vitaliteit en duurzame inzetbaarheid
 8. Training DIS voor HR
 9. Training DISC en Leiderschap
 10. Training Proactief en klantgericht bellen

Verder kun je ook enkele opleidingen volgen met een kleine bijbetaling, zoals de opleiding Human Resource Management A en de opleiding Accountmanagement A. Ook een van onze top 10 trainingen kan je volgen met de STAP-subsidie mits je een kleine bijdrage betaald; de opleiding Middle Management A, waarbij je alle kneepjes van het vak leert voor wat betreft leidinggeven. Tijdens deze praktijkgerichte opleiding leer je namelijk om de belangrijkste leiderschapsvaardigheden juist toe te passen, zodat je de verwachtingen van de mensen die jij aanstuurt in goede banen kunt leiden.

STAP training bij IMK Opleidingen

Ben je enthousiast geworden om een STAP training te volgen bij IMK Opleidingen, maar heb je hulp nodig bij het aanvragen van het STAP-budget of het kiezen van een training? Onze STAP-adviseurs staan in dat geval voor jou klaar! Zij kunnen jou bijstaan bij het kiezen van de juiste STAP training, kunnen helpen bij de aanmeldprocedure en zijn er om al je vragen te beantwoorden. Neem dus vrijblijvend telefonisch contact met ons op via 0172 – 42 34 56 of vul het contactformulier in!