Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget zijn er enkele voorwaarden waaraan je als deelnemer moet voldoen. Daarnaast moeten wij, IMK Opleidingen, ook aan enkele voorwaarden voldoen om als opleider in het STAP-register opgenomen te worden.

STAP-budget voorwaarden voor deelnemers

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Met andere woorden, zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget aanvragen. Daarnaast kom je in aanmerking als:

STAP-budget voorwaarden | IMK Opleidingen

  • Je tenminste 18 jaar bent en de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebt bereikt;
  • Je een burger bent van de Europese Unie;
  • Je niet reeds andere tegemoetkomingen ontvangt, zoals studiefinanciering of een andere onderwijs gerelateerde financiering;
  • Je in het afgelopen kalenderjaar nog geen STAP-budget hebt ontvangen;
  • Er nog genoeg STAP-budget is;
  • De training of opleiding die je wilt volgen geregistreerd is in het scholingsregister van DUO.

Er zijn ook enkele verplichtingen waaraan je moet voldoen om het STAP-budget te mogen ontvangen. Zo is er een minimale aanwezigheid van 80% vereist, waarbij dus van je wordt verwacht dat je het hele traject zo goed mogelijk afrondt. Jij draagt ook de verantwoordelijkheid voor de kosten boven de €1.000. Er wordt dus van jou verwacht dat je de factuur met meerkosten netjes voldoet. Een opleidingsfonds of werkgever mag jou daarbij wel supporten.

STAP-budget voorwaarden voor opleiders

STAP-budget voorwaarden als opleider | IMK Opleidingen

Het is niet mogelijk om het STAP-budget bij elke opleider te gebruiken. De opleider moet voldoen aan kwaliteitsvoorwaarden en erkenningen die de overheid heeft goedgekeurd. IMK Opleidingen beschikt over het NRTO kwaliteitskeurmerk en voldoet daarmee aan deze voorwaarden. Het volledige aanbod van trainingen, opleidingen en cursussen van IMK Opleidingen kan gevolgd kan worden met het STAP-budget. In het STAP-scholingsregister van DUO vind je het totale aanbod aan trainingen en opleidingen van alle opleiders die voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt.

 

IMK Opleidingen beantwoordt al jouw vragen over het STAP-budget

Ons team staat elke dag voor je klaar om al jouw vragen omtrent het STAP-budget te beantwoorden. Ben jij bijvoorbeeld als deelnemer niet zeker of je voldoet aan alle STAP-budget voorwaarden? Schroom dan niet om even contact met ons op te nemen. Mocht je nog vragen hebben over ons als opleider en ons aanbod, dan staan wij ook graag voor je klaar! Bel ons dan ook vrijblijvend via 0172 – 42 34 56.