Om in aanmerking te komen voor het STAP-budget zijn er enkele voorwaarden waaraan je als deelnemer moet voldoen. Daarnaast moeten wij als opleider ook aan enkele voorwaarden voldoen om als opleider in het STAP-register opgenomen te worden.

STAP-budget voorwaarden voor deelnemers

Iedereen die een band heeft met de Nederlandse arbeidsmarkt kan in aanmerking komen voor een STAP-subsidie. Met andere woorden, zowel werkenden als werkzoekenden kunnen het STAP-budget aanvragen. Daarnaast kom je in aanmerking als:

STAP-budget voorwaarden | IMK Opleidingen

  • Je tenminste 18 jaar bent en de AOW-gerechtigde leeftijd nog niet hebt bereikt;
  • Je een burger bent van de Europese Unie;
  • Je ontvangt momenteel geen andere tegemoetkomingen, zoals studiefinanciering of andere onderwijsgerelateerde financiering;
  • Je in het afgelopen kalenderjaar geen STAP-budget hebt ontvangen;
  • Er genoeg STAP-budget is;
  • De training of opleiding die je wilt volgen geregistreerd is in het scholingsregister van DUO.

Het UWV maakte hier deze video over:

Er zijn ook enkele verplichtingen waaraan je moet voldoen om het STAP-budget te mogen ontvangen. Zo is er een minimale aanwezigheid van 80% vereist, waarbij dus van je wordt verwacht dat je het hele traject zo goed mogelijk afrondt. Jij draagt ook de verantwoordelijkheid voor de kosten boven de € 1.000. Er wordt dus van jou verwacht dat je de factuur met meerkosten netjes voldoet. Een opleidingsfonds of werkgever mag jou daarbij wel supporten.

Voldoe je aan de bovenstaande voorwaarden, dan kun je bij ons een keuze maken uit de onderstaande trainingen en opleidingen.

Wiebertje!Medezeggenschap

STAP-budget voorwaarden voor opleiders

STAP-budget voorwaarden als opleider | IMK Opleidingen

Het is niet mogelijk om het STAP-budget bij elke opleider te gebruiken. De opleider moet voldoen aan kwaliteitsvoorwaarden en erkenningen die de overheid heeft goedgekeurd.

IMK Opleidingen beschikt over het NRTO kwaliteitskeurmerk en voldoet daarmee aan deze voorwaarden. Bijna ons volledige aanbod van trainingen opleidingen en cursussen van IMK Opleidingen kan gevolgd kan worden met het STAP-budget. In het STAP-scholingsregister van DUO vind je het totale aanbod aan trainingen en opleidingen van alle opleiders die voldoen aan de voorwaarden die de overheid stelt.

Scholing moet gericht zijn op het verbeteren van iemands positie op de arbeidsmarkt. Dit kan door middel van een training die:

  • Het leervermogen vergroot
  • Basisvaardigheden helpt verbeteren
  • Iemands algemene inzetbaarheid vergroot
  • Die beroepsspecifieke vaardigheden verbeterd

IMK Opleidingen beantwoordt al jouw vragen over het STAP-budget

Ons team staat elke dag voor je klaar om al jouw vragen over het STAP-budget te beantwoorden. Ben jij bijvoorbeeld als deelnemer niet zeker of je voldoet aan alle STAP-budget voorwaarden? Schroom dan niet om even contact met ons op te nemen. Mocht je nog vragen hebben over ons als opleider en ons aanbod, dan staan wij ook graag voor je klaar! Bel ons dan ook vrijblijvend via 0172 – 42 34 56.

Meest gestelde vragen over STAP-budget voorwaarden

Welke opleidingen kan ik volgen via het STAP-budget?

Al onze opleidingen en trainingen met het label STAP-budget kun je via de STAP-regeling volgen. Meer dan 50 trainingen zijn helemaal gratis te volgen en de andere met een eigen bijdrage. Over het algemeen geldt dat een opleiding moet bijdragen aan het vergroten van jouw kansen op de arbeidsmarkt. Ook de opleider moet voldoen aan bepaalde voorwaarden.

Wat doe ik als ik me heb aangemeld voor een opleiding en ik krijg geen STAP-budget?

Als je geen STAP-budget krijgt toegewezen, dan zoeken wij samen met jou uit wat hiervoor de reden is. Wellicht is het budget voor een specifieke periode op of was jouw aanvraag niet volledig. Hier zoeken we samen een oplossing voor. Mocht je definitief geen STAP-budget krijgen, dan kun je ervoor kiezen de opleiding zelf te betalen. Uiteraard kun je jouw vooraanmelding ook kosteloos annuleren.

Mijn opleiding kost meer dan 1.000 euro en begint dit jaar en eindigt volgend jaar. Kan ik dan het STAP-budget van twee jaren gebruiken?

Als een opleiding langer duurt dan een kalenderjaar, dan kun je alleen STAP-budget aanvragen voor het jaar dat de opleiding start.

Aan wie wordt het STAP-budget uitgekeerd?

Het STAP-budget wordt uitgekeerd aan de opleider waar de training of opleiding gevolgd wordt.

Wat doe ik als de training of opleiding meer kost dan € 1000?

Als de training of opleiding meer kost dan € 1000 dan ontvang je een factuur voor het restbedrag. De factuur betaal jezelf of je vraagt bijvoorbeeld aan jouw werkgever om bij te dragen.