Het STAP-budget aanvragen is echt niet moeilijk. Om je alvast een duwtje in de rug te geven, nemen we je graag mee in het volledige proces om een training te volgen met deze subsidie. Met behulp van onderstaand stappenplan kun jij namelijk gemakkelijk een training kiezen en het STAP-budget aanvragen.

Onze studieadviseurs staan tevens te allen tijde voor je klaar om te helpen met de inschrijving en om al je vragen te beantwoorden.

Jouw STAP-budget aanvragen in slechts enkele stappen

1. De keuze van de training
Vanaf 1 maart 2022 kunnen alle werkenden en werkzoekenden een budget van €1.000 aanvragen voor hun professionele ontwikkeling. Hiervoor dien je jezelf eerst in te schrijven voor een training of opleiding bij een door STAP-erkend trainingsbureau, zoals IMK Opleidingen.Onze professionele STAP-adviseurs staan jou graag bij als het aankomt op de keuze van je training. Samen met een van onze adviseurs kun je jouw leerwensen en -doelen bespreken, waarna je van vrijblijvend advies wordt voorzien betreffende de bij jou passende training. Je kunt onze STAP-adviseurs bereiken via het telefoonnummer 0172 – 42 34 56 of door ons contactformulier in te vullen.
2. Vooraanmelding maken
Wanneer je je bij IMK Opleidingen wilt inschrijven voor een training of opleiding die gefinancierd wordt met het STAP-budget, dan is het allereerst van belang dat je een vooraanmelding doet op deze training. Kies je gewenste training, datum en locatie en schrijf je via onze website in middels de STAP-subsidie inschrijfknop welke je onder de reguliere inschrijfknop vindt. Je ontvangt per e-mail direct een bevestiging dat we jouw aanmelding in ontvangst hebben genomen. Er zijn in totaal zes tijdvakken, waarbij je op basis van de startdatum van de door jou gekozen training in één van deze tijdvakken jouw STAP-budget kunt aanvragen. Hierbij geldt de regel dat de training minimaal vier weken na je aanvraag en uiterlijk drie maanden na het betreffende aanvraagtijdvak moet plaatsvinden. Voor een uitgebreide uitleg over de tijdvakken verwijzen we je door naar deze pagina. Let dus vooral goed op dat je jouw aanvraag doet in het juiste tijdvak.
3. STAP-budget aanvragen bij het UWV
Uiterlijk 2 werkdagen later ontvang je een bevestiging van jouw vooraanmelding met een STAP-aanmeldingsbewijs (pdf), welke je moet indienen bij het UWV via hun STAP-loket. Log op de door ons aangegeven datum in bij het UWV om jouw subsidieaanvraag te doen.
4. Goedkeuring van het UWV
Daarna ontvang je van het UWV akkoord of je de gewenste training mag volgen. Ook wij ontvangen hiervan een bevestiging. Uiterlijk drie weken voor aanvang van de training informeren wij je of deze doorgaat.
5. Training volgen
Nu breekt de eerste trainingsdag aan. Leuk, dan ontmoet je de andere deelnemers en de training! Veel plezier met het volgen van de training.

STAP-budget aanvragen met behulp van IMK Opleidingen

Uiteraard staan ook onze STAP-adviseurs voor je klaar om te helpen bij de aanvraag van jouw STAP-budget. Wij begeleiden je graag stap-voor-stap van de aanvraag tot de deelname. Na je inschrijving ontvang je op gepaste momenten een reminder  indien er een bepaalde handeling uitgevoerd dient te worden. Je kunt tevens bij ons terecht voor al je vragen omtrent het STAP-budget. Bel ons gerust via 0172 – 42 34 56 of vul ons contactformulier in.