Je hebt het wellicht al in de wandelgangen voorbij horen komen: het STAP-budget. Maar, het STAP-budget; welke opleidingen kan je daar precies mee volgen? Ons gehele aanbod is te volgen met het STAP-budget. Sterker nog, ruim 50 van onze trainingen zijn volledig gratis! Wij garanderen dat er geen verborgen kosten aan verbonden zijn. Voor de trainingen die duurder zijn dan €1.000 dien je slechts het resterende bedrag zelf te betalen.

Welke opleidingen kan ik volgen met het STAP-budget?

In principe kan je elke opleiding volgen met het STAP-budget. De enige voorwaarde hierbij is dat de opleider aangemeld dient te zijn bij het STAP-scholingsregister. Doordat wij beschikken over het NRTO kwaliteitskeurmerk, mogen wij jullie met plezier onze trainingen aanbieden met de STAP-subsidie.

Onze opleidingen die maximaal 5 dagen duren, noemen wij trouwens een training of cursus. Deze vallen ook allemaal onder de STAP-budget regeling. Ze zijn veelal helemaal gratis te volgen. Duurt een traject acht dagen of meer, dan noemen we dit een opleiding. Een eigen bijdrage is hierbij nodig. Bij een opleiding ontvang je een diploma en bij een cursus of training een certificaat.

Ons aanbod

Wij hebben een ruim assortiment opleidingen, trainingen en cursussen binnen diverse thema’s. Hieronder staat een het volledige aanbod van te volgen STAP-opleidingen.

Wiebertje!Medezeggenschap

De keuze van de opleiding

STAP training kiezen | IMK OpleidingenJe vraagt jezelf misschien af welke opleiding jij het beste kan volgen met het STAP-budget. Want welke opleiding past nu bij jouw leerdoelen?  Onze opleidingen zijn erg uiteenlopend en zijn gericht op verschillende doelgroepen. Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een managementtraining? Dan is de training Praktisch leidinggeven op de werkvloer  of de opleiding Middle Management A wellicht wat voor jou. Daarnaast raden wij  hr-medewekers graag de opleiding Human Resource Management A aan. Dit zijn slechts drie voorbeelden van de vele trainingen en opleidingen die wij aanbieden. Bekijk hier al onze trainingen en opleidingen.

Hulp van onze STAP-adviseurs

Onze STAP-adviseurs kennen onze opleidingen door en door en weten als geen ander welke opleiding het beste bij je past. Zij nemen dan ook graag de tijd om samen met jou een opleiding te zoeken die volledig aansluit bij je leerwensen en -doelen. Neem vrijblijvend telefonisch contact met ons op of stuur een e-mail naar studieadvies@imkopleidingen.nl.

Wanneer moet de opleiding of training starten?

De opleiding of training moet uiterlijk 6 maanden beginnen na de einddatum van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd. Je kunt op zijn vroegst 4 weken na het indienen van jouw STAP-budget aanvraag starten met een opleiding of training. We maakten een handig overzicht van de STAP-tijdvakken.

Hoe kan ik een opleiding vergoed krijgen met de STAP-regeling?

Je kunt een opleiding vergoed krijgen met het STAP-budget door je aan te melden voor een opleiding bij een opleidingsinstituut (zoals IMK Opleidingen) dat in het STAP-register staat. Ons gehele aanbod (met uitzondering van onze partners) komt in aanmerking voor de STAP-subsidie. Aanmelden is heel erg eenvoudig. Hoe dat werkt, lees je hier.

Kan ik een opleiding volgen via het UWV?

Je kunt via het UWV een opleiding met STAP-budget volgen door je aan te melden bij een van de opleidingsinstituten waarmee het UWV samenwerkt, zoals IMK Opleidingen.

Moet ik de training of opleiding zelf betalen als ik geen STAP-subsidie krijg?

Als je geen STAP-subsidie krijgt, dan kun je ervoor kiezen om de training of opleiding zelf te betalen of om dat aan jouw werkgever te vragen. Als de aanvraag om wat voor reden dan ook niet goedgekeurd is, heb je bij IMK Opleidingen de mogelijkheid om de STAP-vooraanmelding te annuleren. Daar doen wij uiteraard niet moeilijk over. Maar als je wilt annuleren terwijl je STAP-aanvraag wel goedgekeurd is, gelden onze algemene voorwaarden.

Kan ik de opleiding nog annuleren als ik de STAP-subsidie heb aangevraagd?

Of je een opleiding welke via het STAP-budget (gedeeltelijk) betaald wordt, nog kunt annuleren hangt af van status van de aanvraag.

  1. Als je de STAP-aanmeldbewijs aangevraagd en deze nog niet goedgekeurd is, kun je kosteloos annuleren.
  2. Heb je de STAP-subsidie toegewezen gekregen en je hebt van ons bevestigd gekregen dat de opleiding doorgaat (minimum aantal deelnemers voor doorgang is behaald), dan kun je tot en met 5 dagen voor de startdatum gratis annuleren. Daarna betaal je de reeds gemaakte kosten. Bekijk hier de annuleringsvoorwaarden.
  3. Heb je de STAP-subsidie toegewezen gekregen, maar de training heeft nog geen doorgang. Dan kun je bij ons kosteloos annuleren.

In alle drie de situaties dien je ons te informeren via support@imkopleidingen.nl of telefonisch via 0172 – 42 34 56. Bekijk hier onze algemene voorwaarden. En moet je dit via het STAP-portaal doorgeven aan het UWV.