Inleiding Lean Green Belt

Tijdens de training Lean Green Belt leer je hoe je processen flexibel en efficiënt inricht vanuit het perspectief van de klant, met behulp van de Lean-principes en een Lean-praktijkopdracht. Schrijf je direct in.

Voor wie is de training Lean Green Belt?

Deze training is ontwikkeld voor iedereen die processen en structuren in zijn of haar afdeling zelfstandig wil verbeteren.

Wat ontwikkel ik?

Na het volgen van deze training ben jij de Lean-expert binnen jouw afdeling. Je oefent een actieve rol uit binnen je team teneinde de processen te verbeteren.

Lean staat voor ‘mager’ of ‘slank’, wat voor bedrijven vertaald wordt in snellere, goedkopere en kwalitatief betere processen. Lean heeft als primaire focus het elimineren en voorkomen van verspillingen in bedrijfsprocessen. Maatgevend hierbij is de factor doorlooptijd: het verbeteren van de processnelheid zorgt voor een verbetering van kwaliteit en productiviteit.
Het doel is de tijd tussen een klantorder en orderlevering te verkorten door alle overbodige stappen in deze keten te elimineren. Dit is mogelijk door elke individuele processtap te toetsen aan de toegevoegde waarde voor de klant. Waar geen toegevoegde waarde bestaat, bevinden zich veelal verspillingen die aangepakt kunnen worden.

 

Training Lean Green Belt wordt uitgevoerd door onze partner:
Maruna Process Improvement

Programma

Het programma bestaat uit drie wekelijkse trainingsdagen waarop jij je voorbereidt in de digitale leeromgeving (circa twee uur voorbereiding). Na de derde dag ga je aan de slag met jouw praktijkopdracht, je bent hier ongeveer zes weken mee bezig. Is de verbetering doorgevoerd, dan dien je jouw rapport in via de digitale leeromgeving en krijg je een assessment.

Totale tijdsinvestering: 30 uur training inclusief voorbereiding in de digitale leeromgeving. Verder moet je rekening houden met de tijd die je nodig hebt voor de praktijkopdracht.
Totale doorlooptijd: circa tien weken.

Dag 1:

 • Introductie: geschiedenis & achtergrond Lean
 • Het proces door de ogen van de klant
 • De verborgen organisatie
 • De 7 verliezen
 • Workshop: Lego Lean-simulatie ronde 1

Dag 2:

 •  De 1e pijler van het Lean-huis: Just in Time Flow, Pull, Takttijd, SMED
 • Workshop: Lego Lean-simulatie ronde 2
 •  De 2e pijler van het Lean-huis: JIDOKA Andon, First Time Right, Poka Yoke
 • Het fundament voor een stabiel proces: Heijunka, Standaardisatie, Visueel Management
 • 5S Werkplekorganisatie Workshop

Dag 3:

 •  Hoshin Kanri
 • Continu verbeteren – de weg naar het ideale proces
 • Kaizen
 • Lean in de praktijk
 • Lean implementatiestappenplan
 • Bespreking praktijkopdrachten, samenvatting & afsluiting
Training Lean Green Belt wordt uitgevoerd door onze partner:
Maruna Process Improvement

Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.

Mochten hier geen startdata staan, neem dan contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 43 46 of studieadvies@imkopleidingen.nl om de planning op te vragen.

Alle bedragen zijn exclusief btw.

Betaling

Facturatie wordt gedaan door onze partner Maruna Proces Improvement conform hun betalingsvoorwaarden.

Samenwerking met Maruna Proces Improvement

IMK Opleidingen biedt deze training aan in samenwerking met Maruna Proces Improvement

Onze aanpak

Een training is een goed begin, maar uiteindelijk gaat het erom dat de deelnemer de geleerde kennis en vaardigheden ook daadwerkelijk in de praktijk brengt. De mate waarin jij dit doet – de transfer – staat bij ons centraal, we doen hier zelfs onderzoek naar.

Naast de gezamenlijke lesdagen krijg je toegang tot onze digitale leeromgeving. Je bereidt je voor op de klassikale training in deze digitale leeromgeving waar je toegang hebt tot de theorie, video’s en aanvullende oefeningen. De training Lean Green Belt is dynamisch en praktijkgericht, je ervaart direct welke voordelen het biedt om Lean binnen jouw organisatie te implementeren.

Coaching – optioneel

Om gecertificeerd te worden tot Lean Green Belt voer je een praktijkopdracht uit. We doen samen een intake van twee uur bij jou op locatie en maken de opdracht concreet. In de tussentijd hebben we contact via de digitale leeromgeving, Skype en komen we nog een keer bij jou op locatie. Is de verbetering doorgevoerd, dan dien je jouw rapport in via de digitale leeromgeving en krijg je een assessment.

Wie is mijn trainer?

Om een goede transfer van leren te bewerkstelligen, is het belangrijk dat de trainer zich in de dagelijkse praktijk van de deelnemer verplaatst. Onze trainers kunnen dit doordat ze veel ervaring hebben binnen verschillende branches en doordat het verzorgen van een opleiding vaak onderdeel is van een groter traject bij een opdrachtgever.

Niveau en certificaat

Na deze training word je gecertificeerd op LCS-level 1c, Lean Green Belt niveau. Je ontvangt een geaccrediteerd LCS-certificaat op Lean Green Belt niveau bij het behalen van het examen en de praktijkopdracht. Voor de praktijkopdracht bieden we optioneel ondersteunende coaching.

Bel voor persoonlijk advies naar 0172 – 42 34 56.

Training Lean Green Belt wordt uitgevoerd door onze partner:
Maruna Process Improvement