3 maart 2022

Heb jij al van het STAP-budget gehoord? In onze podcast gaat Lieke in gesprek met Nicole Eggermont  over deze subsidie. Iedereen boven de 18 jaar – werknemers, werkzoekenden, ondernemers en zzp’ers – kan € 1.000 subsidie krijgen voor een training of opleiding. Daar willen we natuurlijk alles over weten. Hoe krijg ik die subsidie en hoe zet je dit in voor talentontwikkeling? Nicole geeft praktische tips.

Of luister de podcast via Spotify.

Wil jij meer weten over het STAP-budget?

Wij hebben alle informatie over het STAP-budget voor jou in een handige informatiegids gezet. Hierin kun je bijvoorbeeld lezen over de voorwaarden van het STAP-budget en hoe je het kunt aanvragen. Vraag nu de informatiegids aan:

  Of kijk op onze speciale STAP-pagina’s:

  Wil jij persoonlijk advies over welke training bij jou past of hoe je het STAP-budget kunt inzetten, neem contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56.

  Veel gestelde vragen over het STAP-budget

  Voor wie is het STAP-budget bedoeld?

  Het STAP-budget is in de basis bedoeld voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en nog niet de AOW-gerechtigd is. Daarbij maakt het niet uit of je ergens in dienst bent, werkzoekend bent of een eigen bedrijf hebt. Lees hier verder voor de overige voorwaarden.

  Welke opleidingen kan ik volgen met het STAP-budget?

  Met het STAP-budget kun je jaarlijks een opleiding volgen die gerelateerd is aan jouw werk of jouw toekomstige werk. Dit budget is bedoeld om het zogenaamde ‘Leven lang ontwikkelen’ te stimuleren en moet ervoor zorgen dat mensen door om- of bijscholing aan het werk blijven of komen. Hobbygerelateerde trainingen zoals zingen, beeldhouwen, Spaans voor op reis, vallen buiten deze regeling.

  Hoe kan ik STAP-budget aanvragen?

  Je kunt STAP-budget aanvragen via de opleider waar je een training, opleiding of cursus wilt volgen. Vervolgens doe je een vooraanmelding bij het UWV STAP-portaal en het UWV bepaalt dan of je recht heb op € 1.000 STAP-budget. Het aanvraagproces staat hier stap voor stap beschreven.

  Heb ik recht op de STAP-budget?

  Je hebt recht op STAP-budget als je ouder bent dan 18 jaar en nog niet AOW-gerechtigd bent. Het maakt niet uit of je werk hebt, werkzoekend bent of ZZP-er bent. Lees er alles over op onze speciale pagina over de voorwaarden van het STAP-budget.