Persoonlijk leiderschap

Door persoonlijk leiderschap haalt iemand het beste uit zichzelf (én anderen) op het gebied van werk en privé. Iemand is dan in staat om doelen te realiseren door gebruik te maken van zijn of haar kwaliteiten en zichzelf hierin leiden. Heeft uw werknemer nog niet het vermogen om dit zelf te bewerkstelligen? Dan biedt een persoonlijke leiderschap training uitkomst. U medewerker leert de leiding zelf in handen te nemen en weet daarnaast om te gaan met tegenslagen. Zeker in een leidinggevende functie dient men aan essentiële leiderschapvaardigheden te voldoen en bewust te zijn van zijn of haar persoonlijke leiderschapskwaliteiten. Om deze persoonlijke leiderschapskwaliteiten te (her)ontdekken biedt IMK Opleidingen verschillende trainingen aan.


Persoonlijk leiderschap trainingen

IMK Opleidingen heeft een divers aanbod aan trainingen waar persoonlijk leiderschap een belangrijk deel uitmaakt. Iedereen handelt vanuit zijn eigen overtuigingen. Zeker binnen een leidinggevende functie is het bewustzijn van versterkende én beperkende overtuigingen essentieel. Want deze overtuigingen beïnvloeden niet alleen het gedrag van de leidinggevende, maar ook die van het personeel. Goed leidinggeven begint dus bij de persoon zelf.

Dit is dan ook het startpunt van onze persoonlijk leiderschap training Authentiek leiderschap, een training die bedoeld is voor managers die hun leiderschap verder willen ontwikkelen. Vragen als 'Wat zijn de sterke en zwakke punten?', 'Wat is de manier van communiceren en wat is het effect hiervan?' en 'Hoe komt de leidinggevende over op anderen?', komen allereerst aan bod. Vervolgens leert hij of zij per situatie de juiste leiderschapsstijl toe te passen, maar daarbij wel dicht bij zichzelf te blijven.

Ook de training Persoonlijke effectiviteit voor managers begint bij het ontwikkelen van meer zelfinzicht. Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die effectiever en beter willen communiceren. Het persoonlijk leiderschap wordt tegen het licht gehouden op een positieve, opbouwende manier. Na de training is uw werknemer in staat om effectief en krachtig leiding te geven.

Praktijkgerichte trainingen

De trainingen van IMK Opleidingen kenmerken zich door de praktijkgerichte aanpak. Zo ook bij de persoonlijk leiderschap trainingen en cursussen. Vooral de persoonlijke situatie van de deelnemers staan centraal. Middels ervaringsuitwisselingen, door discussies, oefeningen en zelfanalyse ontstaat er een zeer interactieve en praktijkgerichte training. Onze trainers zijn stuk voor stuk vakkundige specialisten met managementervaring. Daardoor weten zij als geen ander hoe het is om in de schoenen van een leidinggevende te staan.

Persoonlijk leiderschap training op maat

Al onze opleidings- en trainingsconcepten zijn opgebouwd uit verschillende modules. Hierdoor kan een persoonlijk leiderschap training of opleiding eveneens op maat worden samengesteld. Op deze manier wordt de training volledig afgestemd op uw organisatie en kunt u meerdere medewerkers tegelijk laten deelnemen. Een training kan bij u op locatie (incompany) worden gegeven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over maatwerk en incompany trainingen. Wij staan u graag te woord!

Waarom IMK Opleidingen?

  • Praktisch, plezier, resultaat!
  • Hoge klanttevredenheid
  • Volledig toegespitst op uw praktijk
  • Praktijkgerichte trainers
  • Vandaag geleerd is morgen toegepast

Beoordelingen

Onze Persoonlijk leiderschap opleidingen en trainingen worden gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 614 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.