Door persoonlijk leiderschap haalt iemand het beste uit zichzelf (én anderen). Op het gebied van werk en privé. Iemand is dan in staat om doelen te realiseren door gebruik te maken van zijn of haar kwaliteiten en zichzelf hierin te leiden. Heb jij hier moeite mee? Volg dan een persoonlijke leiderschapstraining. Leer de leiding zelf in handen te nemen en om te gaan met tegenslagen . Zeker in een leidinggevende functie is dit van belang. Je dient dan essentiële leiderschapsvaardigheden te bezitten en bewust te zijn van je persoonlijke leiderschapskwaliteiten. Om deze persoonlijke leiderschapskwaliteiten te (her)ontdekken biedt IMK Opleidingen verschillende trainingen aan.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Training Authentiek leiderschap
De verdieping voor ambitieuze managers
Laatsteplekken management-training
STAP-budget mogelijk
Training Authentiek leiderschap

Management & Leiderschap

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 3 dagen
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Ma 08 mei 2023
Icoon beoordelingen
60 beoordelingen 8.8

Dé training persoonlijk leiderschap

Wil je jouw persoonlijk leiderschap ontwikkelen en heb je nog geen trainingen op dit gebied gevolgd? Start dan met de training Persoonlijk leiderschap. Je ontdekt waar je energie van krijgt en en waar het door lekt. Je ontdekt je kwaliteiten en wat je nodig hebt van anderen. Dat doe je door een DISC gedragsprofiel op te stellen. Na het volgen van deze training ken je jouw persoonlijkheid en weet je hoe je jouw ambities kunt inzetten als drijfveer. Je hebt meer zelfvertrouwen en je weet hoe je anderen mee krijgt in jouw ideeën. Je wordt effectiever op het werk én in je privéleven.

Persoonlijk leiderschap verder ontwikkelen

IMK Opleidingen heeft een divers aanbod aan trainingen waar persoonlijk leiderschap een onderwerp van is. Voor medewerkers die een leidinggevende functie bekleden, is het bewustzijn van versterkende én beperkende overtuigingen essentieel. Deze overtuigingen kunnen namelijk niet alleen het gedrag van de leidinggevende zelf beïnvloeden, maar ook die van de rest van de medewerkers. Goed leiding kunnen geven begint dus bij de persoon zelf.

Dit is dan ook het startpunt van onze persoonlijk leiderschap training Authentiek leiderschap. Deze training is bedoeld voor managers die hun leiderschap verder willen ontwikkelen. Vragen als ‘Wat zijn de sterke en zwakke punten?’, ‘Wat is de manier van communiceren en wat is het effect hiervan?’ en ‘Hoe komt de leidinggevende over op anderen?’, komen allereerst aan bod. Vervolgens leert hij of zij per situatie de juiste leiderschapsstijl toe te passen, maar daarbij wel dicht bij zichzelf te blijven.

Ook de training Persoonlijke effectiviteit voor managers begint bij het ontwikkelen van meer zelfinzicht. Deze training is bedoeld voor leidinggevenden die effectiever en beter willen communiceren. Het persoonlijk leiderschap wordt tegen het licht gehouden op een positieve en opbouwende manier. Na de training is de leidinggevende in staat om effectief en krachtig leiding te geven.

Coachgesprek met DISC

Waarom kun je met sommige mensen heel makkelijk communiceren en loopt het met anderen wat stroever? Dat komt doordat iedereen op een andere manier communiceert. Soms botst jouw manier met die van de ander. Door DISC krijg je meer inzicht in je eigen gedrag en communicatievoorkeuren.  Je leert jouw voorkeuren kennen, die van een ander herkennen en je gedag aan te passen voor meer effectiviteit. DISC peelt ook een hoofdrol in de basistraining Persoonlijk leiderschap. Met DISC profiel met uitgebreide uitleg haal je er het maximale uit.

Onze praktijkgerichte aanpak

De trainingen van IMK Opleidingen kenmerken zich door de praktijkgerichte aanpak. Zo ook bij de persoonlijk leiderschapstrainingen. Vooral de persoonlijke situatie van de deelnemers staat centraal. Middels ervaringsuitwisselingen, door discussies, oefeningen en zelfanalyse, ontstaat er een zeer interactieve en praktijkgerichte training. Onze trainers zijn stuk voor stuk vakkundige specialisten met managementervaring. Daardoor weten zij als geen ander hoe het is om in de schoenen van een leidinggevende te staan en waar persoonlijk leiderschap voor staat.

Maatwerktraining persoonlijk leiderschap

Al onze opleidings- en trainingsconcepten zijn opgebouwd uit verschillende modules. Hierdoor kan een persoonlijk leiderschapstraining of -opleiding eveneens op maat worden samengesteld. Op deze manier wordt de training volledig afgestemd op jouw organisatie en kun je meerdere medewerkers tegelijk laten deelnemen. Een training kan bij jou op locatie (incompany) worden gegeven. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over maatwerk en incompany trainingen. Wij staan je graag te woord!

Wat is persoonlijk leiderschap?

Persoonlijk leiderschap is de vaardigheid om jezelf te leiden en richting te geven. Zowel zakelijk als privé. Met inzicht in je eigen persoonlijkheid, ambities en krachten leer je jouw invloed kennen en op de juiste manier in te zetten.

Hoe kan ik mijn persoonlijk leiderschap ontwikkelen?

Persoonlijk leiderschap ontwikkelen doe je door inzicht te krijgen in waar je energie van krijgt, waardoor je energie lekt, wat je kwaliteiten zijn en je sterke en zwakke punten. Een manier om dit te leren kennen is met een Q4 DISC gedragsanalyse. Na het invullen van de vragenlijst, ontvang je een persoonlijk rapport. DISC profiel met uitgebreide uitleg is hiervoor ideaal.

Welke persoonlijk leiderschapstrainingen zijn er?

Bij IMK Opleidingen hebben we verschillende trainingen ontwikkeld om jouw persoonlijk leiderschap te vergroten. De training Persoonlijk leiderschap vormt de basis. Daarna kun je jezelf, afhankelijk van je functie en doelen, bijvoorbeeld verder ontwikkelen met de training De effectieve teamleider of de training Persoonlijke effectiviteit.

Zijn deze trainingen en opleidingen gratis te volgen met STAP-budget?

STAP-budget is een landelijke subsidie waarmee werkenden en werkzoekenden € 1.000,- ontvangen voor persoonlijke ontwikkeling. Je mag STAP-budget gebruiken voor bijna ons gehele trainingsaanbod. Veel trainingen en opleidingen zijn daardoor gratis te volgen.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 4181 beoordelingen

9 / 10
26 januari 2023
Jim Otte
Training Persoonlijke effectiviteit
Je leert veel en er is een fijne leeromgeving.
8 / 10
26 januari 2023
Suzanne van Rijn
Training Persoonlijke effectiviteit
Je voelt je in deze training snel op je gemak door de werkvormen waarbij je snel kennis maakt met de trainster en de groep. Door...
Lees  meer   minder 
8 / 10
28 december 2022
Simone van Rossum
Training Coachend leidinggeven
Heldere training met betrokken trainer. Geleerd hoe ik over kom op een ander en hoe ik open vragen kan stellen. Heel waardevol voor mijn werk...
Lees  meer   minder 
10 / 10
28 december 2022
Dionne Kok
Training Coachend leidinggeven
Dat het een fijne gezellige sfeer was en het heel leerzaam is geweest voor mij.
10 / 10
28 december 2022
Jannie Prins
Training Coachend leidinggeven
Erg leerzaam, ondersteund voor de persoonlijke groei en ontdekken waar je staat als LG. Zet je in je kracht.
8 / 10
28 december 2022
Jaco Koster
Training Coachend leidinggeven
Leerzaam om te zien welke profiel iemand heeft en hoe je daarmee in gesprek moet gaan.
8 / 10
15 december 2022
Daan van Driel
Training Persoonlijk leiderschap
Leuke training voor jezelf die anders is dan de trainingen die je bent gewend.
8 / 10
14 december 2022
Patricia Primowees
Training De effectieve teamleider
Zeer leerzaam en leuk om deze training te volgen.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Sjoerd Goodijk
Sjoerd Goodijk
Zelfstandige
Cursus Timemanagement
“Mijn werkweek plannen, het stellen van doelen, het bijhouden van mijn mailbox, dat zat niet in mijn systeem. Mijn ogen zijn echt geopend. Ik ben...
Lees het verhaal van
Sjoerd ›
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Ruth Jochems
Ruth Jochems
Praktijkbegeleider
Cursus Praktijkopleider
“Ik doe dit werk nu een jaar of 15. Ik wilde weten: waar sta ik nu? Kan ik nog anders kijken naar de mensen die...
Lees het verhaal van
Ruth ›
Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.