IMK Opleidingen is ambassadeur van de Stichting CliniClowns. We ondersteunen ze met het trainen van hun eigen medewerkers. Deze samenwerking is begonnen bij ons 20-jarig bestaan in 2018, omdat we CliniClowns een warm hart toedragen. 

Cliniclowns actie - IMK OpleidingenStichting CliniClowns brengt al ruim 25 jaar vrolijkheid en lichtheid bij ruim 1,2 miljoen zieke en gehandicapte kinderen. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst. Het geheim? Dat zit ‘m in de kracht van verbeelding.

De verbeeldingskracht van de clowns en de oprechte aandacht voor het kind komen de behandeling ten goede. Een pijnlijke behandeling wordt draaglijker en kinderen ervaren minder angst en stress. Hoe dat komt? Met verbeelding kan alles; beperkingen vallen weg en het kind heeft weer controle over de situatie.

Een beetje verbeelding doet wonderen

De CliniClowns spelen in nagenoeg alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, in revalidatieklinieken, hospices, op scholen en online. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid te verzachten.