Als lid van de OR ben je de schakel tussen het bestuur en de medewerkers. Je krijgt te maken veel verschillende taken, persoonlijkheden en belangen. Een duidelijk visie, goede communicatie en fijne samenwerking is daarvoor van belang. Maar ook de juiste kennis. Om een goede start te maken, is het daarom slim om een OR cursus te volgen. Starters kunnen bij IMK Opleidingen terecht voor een basiscursus OR en ervaren OR-leden voor een OR cursus over een specifiek onderwerp. Je kunt bijvoorbeeld je kennis van de Arbowet vergroten, je financiële inzicht verbeteren of de tools ontvangen om een reorganisatie in goede bangen te leiden. Bekijk het complete trainingsaanbod hieronder.

Gerelateerde
trainingen en opleidingen

Training Actief en effectief in de OR
Dé training voor startende OR-leden
Laatsteplekken medezeggenschap-training
Startgarantie
Training Actief en effectief in de OR

Medezeggenschap

Icoon trainingsduur
Opleidingsduur 1 dag
Icoon agenda
Eerstvolgende startdatum Do 20 april 2023
Icoon beoordelingen
45 beoordelingen 8.4

Basiscursus OR

De basiscursus voor startende OR-leden is de training Actief en effectief in de OR. Tijdens deze training ontvang je alle kennis om je OR-functie goed in te vullen en de juiste balans te vinden tussen personeelsbelangen en bedrijfsbelang. Na het volgen van deze OR basiscursus van één dag kun je direct aan de slag met OR-taken en OR-bevoegdheden.

OR cursus financieel inzicht

De cursus Financieel inzicht in de OR helpt jou om zicht te krijgen op de kengetalen die zorgen voor een financieel gezonde organisatie. Je leert meer grip te krijgen op de financiële status van jouw organisatie door aan de slag te gaan met de financiële jaarstukken. Tevens leer je hoe je de kern uit financiële stukken kunt halen en hoe je financiële beslissingen kunt beoordelen. Dit financieel inzicht zorgt er uiteindelijk voor dat jij een betere financiële gesprekspartner kunt zijn voor het bestuur.

Wij raden aan om deze OR cursus met minstens twee OR-leden te volgen. Dit om ervoor te zorgen dat er onderlinge afstemming kan plaatsvinden.

Training Effectief leidinggeven aan de OR

Met de praktische training Effectief leidinggeven aan de OR ga je aan de slag met jouw leiderschapsvaardigheden om de OR optimaal te laten groeien. Wanneer je als voorzitter of secretaris van de OR, OC of COR graag meer uit de ondernemingsraad wilt halen, is deze training Leidinggeven aan de OR uiterst geschikt voor jou. Na het volgen van de OR training is onder andere de effectiviteit van jouw communicatie gestegen, ben je in staat om OR-leden te motiveren en te stimuleren, kun je de ondernemingsraad beter managen en kun je beter omgaan met emoties en conflicten binnen de ondernemingsraad.

Zicht op Arbowet dankzij cursus ondernemingsraad

De ondernemingsraad staat onder andere in voor de arbeidsomstandigheden op de werkvloer. Het is dus van groot belang dat jij, als lid van de OR, op de hoogte bent van de risicogebieden op de werkvloer. Daarom ga jij tijdens de OR-cursus Arbo op orde voor de OR aan de slag met het in kaart brengen van de arbeidsomstandigheden binnen jouw organisatie. Vervolgens bekijk je samen met de trainer de huidige aanwezige maatregelen en het beleid. Met deze kennis formuleren we actieve voorstellen om de werkomgeving te verbeteren.

Meer OR cursussen

Naast bovengenoemd OR cursussen, zijn er nog meer meer mogelijkheden voor OR-leden om zich verder te ontwikkelen. Zoals de cursus OR en reorganisatie en de training Effectief communiceren voor OR-leden. Bekijk het trainingsaanbod voor een compleet overzicht.

Cursus ondernemingsraad voor de gehele groep

De ondernemingsraad bestaat uit meerdere leden. Zoals eerder vermeld, speelt sterke communicatie een grote rol bij de effectiviteit van de ondernemingsraad. Om die reden bieden we ook onze cursussen op maat aan. Onze studieadviseurs brengen samen met jullie de valkuilen en leerdoelen van de ondernemingsraad in kaart, om zodoende een volledige cursus op maat samen te stellen. Wil je graag afstemmen wat de mogelijkheden zijn binnen IMK Opleidingen? Neem gerust vrijblijvend contact met ons op!

Wat is de basiscursus voor startende OR-leden?

Voor nieuwe OR-leden ontwikkelden we de training Actief en effectief in de OR. In één cursusdag leer je het doel en de inhoud van de Wet op de Ondernemingsraden (WOR) en leer je de belangrijkste kennis en vaardigheden om jouw functie als OR-lid effectief uit te voeren.

Welke cursussen voor ervaren OR-leden bieden jullie aan?

Ervaren OR-leden kunnen zich verder ontwikkelen door specifieke kennis en vaardigheden op te doen. Zo bieden we de training Effectief communiceren voor OR-leden aan waarbij de communicatie onderling, met bestuurder en de achterban wordt verbeterd. Of de cursus Arbo op orde in de OR, waarin we inzoomen op de juiste arbeidsomstandigheden. Bekijk het complete trainingsaanbod voor al onze cursussen.

Kan ik een OR-cursus gratis volgen met STAP-budget?

Helaas voldoen de OR-cursussen niet aan de voorwaarden welke de overheid stelt aan het STAP-budget. Gelukkig hebben we ruim 50 andere trainingen en opleidingen waarvoor je jouw STAP-budget wel in kunt stellen.

Reviews van deelnemers

IMK Opleidingen wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 4181 beoordelingen

8 / 10
14 december 2022
Maurice Kolen
Cursus Financieel inzicht in de OR
Duidelijke uitleg van een gedreven docent. Goed op de hoogte van alle financiële zaken en geduldig met gestelde vragen.
8 / 10
14 december 2022
Ron van Elderen
Cursus Financieel inzicht in de OR
Er zit veel meer in de bedrijfscijfers dan je oorspronkelijk zou denken. Je hebt deze basis kennis zeker nodig.
9 / 10
13 oktober 2022
Jelle Koop
Training Actief en effectief in de OR
Zeer informatief en praktische voorbeelden over het OR.
8 / 10
13 oktober 2022
Pieter-Paul Brokx
Training Actief en effectief in de OR
Mooie training om een eerste inzicht te krijgen in de rechten en plichten van de OR.
8 / 10
31 mei 2022
Annelies Leijnse
Training Effectief leiddinggeven aan de OR
Aanpak trainer structureel en duidelijke uitleg. Veel input vanuit de groep - ieder deelt zijn ervaringen met de OR. Vergadertechnieken, wat is het doel van...
Lees  meer   minder 
9 / 10
18 mei 2022
Henk Flipsen
Training Actief en effectief in de OR
Dat je bewust wordt gemaakt hoe het één en ander werkt.
9 / 10
18 februari 2022
Christina Smit
Training Actief en effectief in de OR
Goede praktijkvoorbeelden. Er werd in gegaan op vragen van beide groepen, en geëvalueerd aan het einde van de training met betrekking tot het herhalen van...
Lees  meer   minder 
9 / 10
17 februari 2022
Rene Zuidema
Training Actief en effectief in de OR
Leuk op de praktijk gericht en handige tips en tricks.
Bekijk alle reviews
Studieadvies background
Studieadvies op maat?

Wens je een persoonlijk studieadvies of heb je vragen over de mogelijkheden van maatwerk? Onze studie- en maatwerkadviseurs staan graag voor je klaar om jouw vragen te beantwoorden.

IMK Studie adviseur
Waarom kiezen voor IMK Opleidingen?
Sjoerd Goodijk
Sjoerd Goodijk
Zelfstandige
Cursus Timemanagement
“Mijn werkweek plannen, het stellen van doelen, het bijhouden van mijn mailbox, dat zat niet in mijn systeem. Mijn ogen zijn echt geopend. Ik ben...
Lees het verhaal van
Sjoerd ›
Liza Kollenburg
Liza Kollenburg
Leidinggevende
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer
“Ik klink nu misschien als een oude taart, maar 15 jaar geleden ging leidinggeven echt anders. De laatste tijd is het team gegroeid en ik...
Lees het verhaal van
Liza ›
Ruth Jochems
Ruth Jochems
Praktijkbegeleider
Cursus Praktijkopleider
“Ik doe dit werk nu een jaar of 15. Ik wilde weten: waar sta ik nu? Kan ik nog anders kijken naar de mensen die...
Lees het verhaal van
Ruth ›
Simone van Rens
Simone van Rens
Re-integratiecoach
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
“Bij IMK Opleidingen worden de trainingen op een erg praktische manier gegeven. Op de universiteit ging dat echt anders. Wat ik ook fijn vond was,...
Lees het verhaal van
Simone ›
Wendy Smit
Wendy Smit
Organisatie & talent manager
Cursus Duurzame inzetbaarheid en vitaliteit binnen de organisatie
"Tijdens deze cursus wordt niet alleen gekeken naar vitaliteit maar ook naar strategie. Je leert hoe je voor de directie een samenwerkingspartner kunt zijn. En...
Lees het verhaal van
Wendy ›
Emile van der Burgt
Emile van der Burgt
Manager - Leidinggevend Voorman bij Caromi B.V.
Training Praktisch leidinggeven op de werkvloer, het vervolg
“Als leidinggevende wilde ik graag mijn team blijven motiveren en inspireren. In deze training leer je veel over je eigen positieve punten, maar ook over...
Lees het verhaal van
Emile ›
Icoon nieuwsbrief
Niks missen? Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief!

Vraag nu gratis en vrijblijvend onze nieuwsbrief aan! Laat je inspireren door interessante artikelen, whitepapers en de nieuwste informatie over onze trainingen en opleidingen

    Copyright © 2012 - 2023 - IMK Opleidingen B.V.