7 juli 2017

Bedrijven die uitzendkrachten inhuren zijn mede verantwoordelijk om een uitzendbureau in te huren dat volgens de wet- en regelgeving werkt. Bovendien kunnen zij in sommige gevallen aansprakelijk worden gesteld als het uitzendbureau niet alles op orde heeft. Check snel hoe u hier het beste mee om kunt gaan!

Checklist Werken voor uitzendbureaus

De Inspectie SZW heeft daarom samen met de Belastingdienst en partijen uit de uitzendsector een checklist ontwikkeld voor bedrijven die werken met uitzendbureaus. De checklist helpt bedrijven te beoordelen of zij op een eerlijke, gezonde en veilige manier met uitzendkrachten werken. Aan de hand van negen punten beoordelen bedrijven het uitzendbureau waar zij mee werken en wordt duidelijk welke punten zij zelf nog op orde moeten brengen.

Bekijk de checklist

Opleiding Inrichten van een flexibele organisatie

Organisaties moeten zich aanpassen aan veranderende omstandigheden. Dat vraagt om toename van de innovatiekracht, dynamiek en vernieuwing. Maar organisaties zitten veelal vast in bestaande structuren en hebben moeite om te bewegen. In de opleiding van onze partner HR Academy maakt u een diagnose van uw eigen organisatie, leert u met welke flexibele organisatievormen u de wendbaarheid vergroot en hoe u deze invoert. Bekijk het aanbod.

Cursus Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag

Wetgeving rond het arbeidsrecht verandert voortdurend. HR-medewerkers moeten niet alleen op de hoogte zijn van alle wijzigingen, het is ook belangrijk dat ze weten wat de wetgeving concreet voor hun organisatie betekent. Voldoet het huidige beleid? Na de cursus Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag weten ze hun actuele kennis toe te passen. Ook barst het lesmateriaal van de praktische toepassingen en voorbeeldcontracten. Veranderen de regels en wetgeving weer? Bij IMK Opleidngen mogen deelnemers voor slechts de accommodatiekosten altijd elke open cursus ongelimiteerd herhalen. Bekijk het programma de  locaties bij u in de buurt. 

 

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met HR Praktijk