5 mei 2014

Beste trainer van IMK Opleidingen,

Mijn medewerkers gaan met regelmaat naar klanten toe. Vakkundig als ze zijn, kunnen ze bijna altijd de problemen oplossen. Waar we nog een stap in kunnen zetten is klantgerichtheid. Zeker in deze markt en in deze tijd is de tevredenheid van de klant van groot belang. Behalve het oplossen van problemen, wil ik dat mijn medewerkers onze klanten netjes te woord staan en om kunnen gaan met klachten. Zij zijn ons visitekaartje. Hoe krijg ik dit voor elkaar?

Groeten,
Teamleider van de service afdeling


Beste teamleider,

De situatie die u schetst is herkenbaar. Veel mensen helpen hun klanten vanuit de inhoud. Het probleem is opgelost, maar ze gaan voorbij aan de beleving van de klant. Die wil soms even zijn verhaal kwijt of zelfs zijn frustratie. Vaak is een luisterend oor al genoeg om die frustratie weg te nemen.

Medewerker als ambassadeur
Ik adviseer de incompanytraining ‘De medewerker als ambassadeur’. In deze training worden medewerkers zich bewust van hun rol binnen de organisatie en bij klanten. Daarnaast besteden we aandacht aan algemene omgangsvormen, omgaan met vragen, reageren op klachten en het aanbieden van (soms tijdelijke) oplossingen.

Uw praktijk staat centraal
We stemmen deze training volledig af op uw praktijksituatie. De medewerkers oefenen in een veilige omgeving met nieuwe vaardigheden. Zo worden ze klaargestoomd om het geleerde direct in de praktijk toe te passen.

Klanten tevreden
Klanten voelen zich gehoord en geholpen. Het zelfvertrouwen van medewerkers groeit en ze voelen zich ambassadeur van het bedrijf. Dankzij hen ervaren uw klanten een professioneel en klantgerichte organisatie.

Graag kom ik bij u langs om de mogelijkheden voor uw team te bespreken in een persoonlijk gesprek. Ik kijk uit naar uw reactie.

Groeten,

Bert Pol
Directeur Training & Development

 

>> Bekijk het totale trainingsaanbod