De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Vraag & antwoord: Wat verandert er met de nieuwe Wet werk en zekerheid?

Beste trainer van IMK Opleidingen,

Ik hoor uit verschillende hoeken dat er van alles staat te veranderen op het gebied van de Wet werk en zekerheid. Maar ik zie door de bomen het bos niet meer. Is het mogelijk mij in heldere bewoordingen uit te leggen wat er gaat veranderen en hoe ik dat moet implementeren in mijn organisatie?
Alvast bedankt.
 

Met vriendelijke groet, 
een hr manager


Beste hr manager,

Ik kan me uw onrust voorstellen. U wilt graag weten wat de nieuwe wet voor gevolgen heeft. Ik raad u aan onze cursus Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag te volgen. Hierin wordt u volledig bijgepraat over de wijzigingen. Want op 1 juli 2014 is al het zover. Dan treedt de Wet werk en zekerheid in werking met belangrijke gevolgen voor werkgevers en werknemers. Werkgevers krijgen te maken met de scholingsplicht en met nieuwe en strengere regels voor het werken met contracten voor bepaalde tijd en oproepcontracten. Ik zal alvast een tipje van de sluier oplichten.

In de loop van 2015 wordt het gebruik van bepaalde tijdscontracten nog verder beperkt. En ook het ontslagrecht en de WW gaan dan volledig op de schop. Alle werknemers die langer dan twee jaar in dienst zijn, krijgen bij ontslag recht op een vergoeding; de zogenaamde transitievergoeding. Dat geldt dus ook voor een ontslag op basis van wederzijds goedvinden of een ontslag met vergunning van UWV.
Die vergoeding kan lager uitvallen als u als werkgever de scholingsplicht goed hebt ingevuld en hoger uitvallen als de werkgever onvoldoende scholingsinspanningen heeft geleverd.
De scholingsplicht is nieuw. Het is iets anders dan het recht op scholing, zoals dat in veel cao’s is verankerd. Als werkgever moet u kunnen aantonen dat u met de werknemer heeft gesproken over de behoefte en noodzaak van scholing en dat u die scholing daadwerkelijk hebt aangeboden. Kunt u dit niet bewijzen, dan gaat dat geld kosten.

Deze en andere nieuwe regels en wijzigingen komen aan bod in de tweedaagse cursus Arbeidscontracten, arbeidsrecht en ontslag. Daarnaast behandelen we andere actuele onderwerpen zoals de zorgplicht voor adequate schadeverzekeringen voor werknemers, ontwikkelingen op het terrein van loondoorbetaling bij ziekte en re-integratie, de toepassing van de nieuwe vakantieregels bij ziekte en de nieuwe verlofregelingen uit de Wet arbeid en zorg. Er is ook volop ruimte om met uw eigen praktijksituaties naar voren te komen.
Na twee dagen bent u weer helemaal op de hoogte en klaar voor de toepassing van de Wet werk en zekerheid in uw bedrijf.

Neem contact op met ons team van studieadviseurs om u in te schrijven, of regel het meteen via onze website.

Met vriendelijke groet,
Sjaan de Groot
Trainer IMK Opleidingen en hr specialist

 

>> Bekijk het totale trainingsaanbod


Anderen lazen ook: