3 maart 2014

Beste trainer van IMK Opleidingen,

Ik ben heel blij met mijn huidige team van leidinggevenden. Vroeger gaf ik zelf veel leiding, inmiddels heb ik mensen om mij heen verzameld die dat grotendeels hebben overgenomen. Het enige dat nog mist is het geheel. Iedere manager is goed bezig met zijn eigen afdeling. Maar er wordt als MT niet goed samengewerkt voor de hele organisatie. Ik merk in vergaderingen dat men vaak voor zijn eigen team in de verdediging schiet. Hoe krijg ik voor elkaar dat we een geheel worden?
 
Groeten van een directeur


Beste directeur,

Dit zien wij bij veel organisaties gebeuren. Mensen groeien door vanuit hun functie en weten precies wat er op hun afdeling speelt. Maar het denken over de lange termijn en in de gehele breedte van de organisatie ontbreekt.

Iedere organisatie is uniek en om met het managementteam aan de slag te kunnen is het heel belangrijk om te weten hoe u als directeur de toekomst ziet. Welke kant wilt u op met uw bedrijf? En waar staan jullie als organisatie voor? Ik zou graag met u in gesprek gaan over de strategie die u voor ogen heeft. Vervolgens kunnen we onderzoeken hoe duidelijk die strategie is binnen het MT. Vaak is daar al veel te winnen.

Daarnaast gaan we aan de slag met de onderlinge verhoudingen. Met inzicht in ieders sterke punten en valkuilen ontdekken de managers hoe ze elkaar kunnen versterken in plaats van tegenwerken. Wij werken hiervoor met DISC gedragsprofielen. Na het online invullen van een aantal vragen ontstaat een professionele zelfanalyse. Bij het lezen van dit uitgebreide rapport zult u zich verbazen over de hoeveelheid herkenbare gedragingen; alsof u uw eigen boek leest.

Hiermee krijgt u niet alleen inzicht in uw eigen gedrag, maar u leert ook veel over het gedrag van anderen. Waarom bijvoorbeeld die ene collega op een bepaalde manier op u reageert. Met dit inzicht heeft u meer begrip voor elkaar en kunt u uw gedrag afstemmen op de ander. Daarmee wordt de relatie en communicatie harmonieuzer. Verschillen tussen managementstijlen worden ineens een voordeel en u gaat elkaars talenten optimaal benutten. Graag ga ik hierover met u in gesprek.

 

Kijk ook alvast op onze website, om een voorbeeldprofiel in te zien. Zo kunt u zich alvast een voorstelling maken van wat u kunt verwachten.

Ik kijk uit naar uw reactie.

Groeten,

Bert Pol
Directeur Training & Development