6 december 2016

ALPHEN AAN DEN RIJN – 5 december 2016
Trainingsinstituut IMK Opleidingen B.V. is overgenomen door de zittende directie. Sinds drie jaar zijn Marie-José Blijlevens en Bert Pol verantwoordelijk voor de bedrijfsvoering, nu zijn ze ook eigenaar. Oud-eigenaar Sander van Eijnsbergen: “Ik ben blij dat ik IMK Opleidingen aan de huidige directie heb kunnen overdragen. Ik heb er alle vertrouwen in dat een mooie toekomst voor de organisatie gewaarborgd is.”

Bert en Marie-José zijn blij dat de overname relatief soepel verlopen is. Bert: “Ik beken dat ik een week voor we uitsluitsel kregen, nog nachten wakker lag. Hoewel alle pijlen de goede kant op wezen, blijft zoiets toch spannend. We hebben hier enorm naar uitgekeken. Ik wilde voor het pand kunnen staan en denken: dit is ons bedrijf met onze mensen. Daar zijn wij met zijn allen verantwoordelijk voor en samen gaan we door met bouwen.”

Krachtig door hun verschillen

Marie-José vindt hun samenwerking bijzonder te noemen. “Je kunt geen twee mensen vinden die zo verschillend zijn als wij. Dat is juist onze kracht. We zijn het eens over de richting, maar kijken steeds wie van ons daar het beste invulling aan kan geven. Bert is van de ideeën en het gas geven. Ik bedenk vervolgens een plan voor de uitvoering en trap waar nodig op de rem. Samen hebben we de juiste snelheid te pakken.”

“Het belangrijkst is continuïteit, dan komt de rest vanzelf.”

Bert vult haar aan: “Hoe wij samenwerken is een mooi voorbeeld van wat we onze klanten ook proberen duidelijk te maken. Dit is een onderwerp dat als een rode draad door onze trainingen loopt. Focus je niet te veel op elkaars verschillen. Of je nu met collega’s, klanten of leveranciers te maken hebt; zoek de overeenkomsten en ontdek waar je elkaar juist aanvult.”

Tegenbeweging

De afgelopen drie jaar hebben ze hard gebouwd aan de groei van het bedrijf. Bert: “Vooral onze persoonlijke aanpak wordt door klanten ontzettend gewaardeerd. Die aanpak vind je overal terug: van ons fantastische team op kantoor tot alle trainers in het werkveld. Het heeft ervoor gezorgd dat oude klanten bij ons terugkwamen en steeds meer nieuwe klanten zich bij ons aansluiten.”

Herkenbaar voor klanten

Marie-José ziet daar ook nog een andere oorzaak van. “Onze klanten herkennen zichzelf bij ons. We zijn, net als zij, doorgegroeide vakmensen. We weten als geen ander waar zij tegenaan lopen. Nu we ook eigenaar zijn van IMK Opleidingen en dus zelf alle risico’s dragen, zijn we als gesprekspartner nóg gelijkwaardiger voor al die familiebedrijven.”

Continuïteit

Door de overname verwachten Bert en Marie-José dat de organisatie nog verder gaat groeien. Bert: “We kunnen nu nog meer investeren in producten en trajecten voor onze klanten. Dat doen we zowel in ons open cursusprogramma als met incompany trajecten. We blijven ons focussen op praktische midden- en kleinbedrijven en op grote, praktisch ingerichte organisaties. Het gaat ons niet zozeer om winstmaximalisatie, maar om continuïteit te creëren voor onze mensen en mooie trajecten te bouwen voor onze klanten. Dan komt de rest vanzelf.”

Feest

Op vrijdag 6 januari 2017 viert het team van IMK Opleidingen samen met betrokkenen de overname.

Bert + MJ met raster

Bert Pol en Marie-José Blijlevens heffen samen het glas


Noot voor de redactie:
Contact: Corine Smitt, IMK Opleidingen. Corine@imkopleidingen.nl, 0172 – 42 34 69.
Originele foto op aanvraag beschikbaar