De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Laat talent tot bloei komen

IMK Opleidingen laat talent tot bloei komen

We zijn door het ID College genomineerd voor Hét leerbedrijf 2015. Als reden geeft het ID College de bijzondere wijze waarop wij stagiairs de kans geven zich te ontwikkelen en een vak te leren. Daar zijn we trots op! IMK Opleidingen staat voor het tot bloei laten komen van talenten. Deze nominatie bevestigt dat we dit binnen onze eigen organisatie in de praktijk brengen. De uitslag van de verkiezing wordt op 21 mei 2015 bekend gemaakt. Stemmen gaat via Facebook.

Zelf contact met klantenStagiairs Marije, Kevin en Desteny klein

Momenteel hebben wij drie stagiairs op verschillende afdelingen meelopen. Marije Pietersen is stagiaire op de afdeling Studieadvies. “IMK Opleidingen heeft veel tijd geïnvesteerd om me in te werken. Nu ik weet hoe alles werkt, voer ik veel taken zelfstandig uit. Ik sta klanten te woord en heb echte verkoopgesprekken. Daar leer ik ontzettend veel van. Bovendien zijn de collega’s hartelijk en geïnteresseerd. Ik voel me echt onderdeel van het team.”

Genoeg tijd voor stageopdrachten

Kevin Hoekstra is administratief stagiair. “Aan het begin kreeg ik niet meteen goede beoordelingen. Er werd goed gekeken naar wat ik al kan en waaraan ik nog moet werken. Daarnaast is er ruimte voor wat ik leuk vind. Naast de werkzaamheden voor de afdeling, krijg ik voldoende tijd om aan mijn stageopdrachten voor school te werken.”

Heel divers

Desteny Hoogervorst loopt stage op het secretariaat. “Er komt veel meer bij kijken dan ik dacht. Ik ontvang klanten, ik verwerk aanmeldingen, ik doe zelfs taken voor de afdeling marketing. Sinds kort neem ik ook de telefoon aan. Dat vond ik in het begin wel spannend, maar ik werd gestimuleerd om het gewoon te gaan doen.”

Veel tijd en energie in leerproces stagiairs

Het ID College beoordeelt leerbedrijven op hun vakmanschap, inzet, betrokkenheid, creativiteit, vertrouwen en betekenis. Een goede praktijkplaats stelt studenten in staat iets te leren in de beroepspraktijk en heeft vertrouwen in de student en zijn capaciteiten. Er wordt bovengemiddeld veel tijd en energie gestoken in het leerproces van de stagiair. Een leerbedrijf durft iets uit handen te geven en levert daarmee een bijzondere bijdrage aan de professionele en persoonlijke ontwikkeling van de student.

Stemmen Beste leerbedrijf

Stemmen

Er kan via de Facebookpagina van het ID College gestemd worden. De hoeveelheid stemmen tellen mee in de eindbeoordeling van de jury. Stemmen kan tot en met 24 april 2015 via Facebook.

 

 

 


Anderen lazen ook: