De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Kom samen met IMK Opleidingen in actie!

Moeder en kind: samen leren

In januari 2012 hebben we het project bezocht. Onder één dak worden zowel kinderen geholpen door middel van 0nderwijs, alsook hun moeders door het leren van een vak. Terwijl hun kinderen werken aan hun toekomst, leren de vrouwen hoe ze vandaag hun eigen brood voor morgen kunnen verdienen. Ze leren weven, oventjes maken en met hun product letterlijk de markt op te gaan.

Opvang voor de kinderen

Dit project is om twee redenen bijzonder. De eerste is dat alleenstaande vrouwen vaak geen opvang hebbenvoor hun kinderen, waardoor zij mee moeten naar haar werk of waardoor ze zelfs niet aan werken toe
komt. De kinderopvang is daar niet zo goed geregeld als in Nederland, het staat nog in de kinderschoenen.
Daarnaast is het ongebruikelijk dat vrouwen werken. Maar als hun mannen hen hebben verlaten of zijn overleden door bijvoorbeeld aids, dan moeten ze wel.

Onderwijs voor betere toekomst

De tweede reden is dat het project deze vrouwen helpt in te zien dat onderwijs van groot belang is voor hun kinderen. Geld is niet de enige demotiverende factor. Veel ouders hebben de extra paar handen nodig op hun
eigen land. Ze zien er het nut niet van in en het kost ze te veel. Ze snappen niet dat als zij straks overleden zijn en hun vier opgegroeide kinderen en hun gezinnen die ene koe en dat beetje grond met elkaar moeten delen, zij het hoofd niet boven water kunnen houden.

Recht op ontwikkelen. Kom in actie!

Het project is volledig afhankelijk van steun van Edukans en diens gulle gevers. De overheid in Ethiopië heeft niet genoeg geld om alle projecten te steunen, waardoor de vrouwen en kinderen van Kuyyu volledig zijn aangewezen op liefdadigheid. Kuyyu raakt onze missie volledig: ieder mens, kind of volwassen, heeft talenten en heeft ook het recht op het ontwikkelen daarvan. Edukans maakt een levensgroot verschil met dit project. Onderwijs is levensbepalend. IMK Opleidingen verbindt zich aan dit project door gedurende een jaar lang verschillende acties te houden. Houd onze website in de gaten.

Kom samen met IMK opleidingen in actie!
Ga naar het IMK actieplatform: http://imkopleidingen.inactievooredukans.nl/

 

IMK Opleidingen draagt Edukans een warm hart toe en is sinds september 2008 ambassadeur
We zijn er trots op ambassadeur van Edukans te zijn. Zij geven kansarmekinderen een kans om te leren en zich verder te ontwikkelen. Dat raakt onze missie volledig, zelfs nog een aantal niveaus dieper… Ieder mens heeft talenten en heeft ook recht op het ontwikkelen daarvan.


Anderen lazen ook: