De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Het gaat goed, maar kan het nog beter? 3 tips

Taken die niet af zijn, targets die niet worden gehaald, medewerkers die klagen over de werkdruk. Het is voor een salesmanager niet gemakkelijk om dit op te lossen. IMK Opleidingen krijgt regelmatig de vraag: hebben jullie hier een training voor? Dat hebben we gelukkig: Van goed naar beter, een training voor sales optimalisatie.

Hier krijgt u alvast 3 tips voor betere sales resultaten.

1.  Maak het meetbaar

Tijdens een training werd er gezegd: “Wij doen zeker meer dan 100 telefoontjes op een middag.” Toen kregen ze de opdracht om te turven en het bleken er 88, waarvan 30 intern. Er werd dus wel druk gebeld, maar het was niet effectief. Breng de activiteiten in kaart. Meten is weten.

2. Vorm samen een team

Deel successen en mislukkingen. Leer elkaar kennen. Communicatie is essentieel bij sales optimalisatie. Weet wat er bij de ander speelt. Als de één een mindere dag heeft of zelfs afwezig is, springt de ander bij. Zo blijven de afgesproken doelstellingen haalbaar en kun je elkaar gemotiveerd houden. Sales doe je niet alleen.

3. Evalueer en blijf verbeteren

Bekijk regelmatig met elkaar hoe het gaat. Worden de doelstellingen op tijd gehaald? Zo niet, waarom niet? Wat kunnen we nog verbeteren? Zijn we efficiënt bezig? Hebben we dezelfde prioriteiten? Vier ook je successen!

Meer weten? Bel met onze studieadviseurs Christa van der Velden of Lieke van der Kroon via 0172 – 42 34 56. Zij helpen u graag.

>> In 7 stappen van vraagstuk naar resultaat, hoe doen wij dat?

Sales - Het gaat goed, maar kan het nog beter-

 


Anderen lazen ook: