De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Help! Pokémon op de werkvloer, wat nu?

Het is u vast niet ontgaan: het fenomeen Pokémon Go. De spelers gaan in de ‘echte wereld’ op zoek naar Pokémon met hun telefoon. De spelers moeten veel op pad om een Pokémon te vinden en vervolgens te vangen met een Pokéball. De Pokémon houden zich schuil op straat maar ook in kantoren, politiebureaus en ziekenhuizen. Zo ook bij IMK Opleidingen. En wat blijkt? Het spelletje is erg verslavend. Hoe ga je hier op de werkvloer mee om?

Pokémon onder werktijd

Dat het vangen van Pokémon de vrije tijd van uw medewerkers opeist, zoals de pauze, is natuurlijk geen probleem, maar wat gebeurt er als de werknemers dit spel niet kunnen laten rusten en ook tijdens werktijd blijven doorspelen? De eerste ontslagen zijn al gevallen voor werknemers die na meerdere waarschuwingen dit spelletje toch niet konden laten rusten.  Weet u wat u moet doen wanneer u een werknemer onder werktijd betrapt op het vangen van een Pokémon?

Duidelijke richtlijnen

Zorg ervoor dat de richtlijnen over het gebruik van de mobiele telefoon voor privé doeleinden bekend zijn bij uw werknemers. Maak duidelijke afspraken en leg deze vast in bijvoorbeeld de arbeidsovereenkomst en het personeelshandboek. Wanneer voor alle partijen helder is wat wel en niet is toegestaan kunnen leidinggevenden medewerkers aanspreken op ongewenst gedrag. Betrapt u een werknemer op het spelen van Pokémon onder werktijd? Dan kunt u de werknemer (schriftelijk of mondeling) waarschuwen.

Vragen? Neem contact op met onze studieadviseurs. Zij zitten klaar u op weg te helpen met uw keuze.
Bel 0172 – 42 34 56 of e-mail studieadvies@IMKopleidingen.nl.

 Bron: Driessen.nl / Acerta

Pokémon op de werkvloer_IMKOpleidingen_2016

 


Anderen lazen ook: