De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

DISC in de praktijk: Voorkom vakantiestress

Vakantie? Heerlijk! Maar juist daarvoor of erna kunt u extra stress ervaren: vakantiestress. Herkenbaar? Het kan iedereen overkomen.

Onderstaand de valkuilen en tips voor alle DISC-stijlen.

DISC schema 1 - (c) IMK Opleidingen

D-Stijl

Valkuilen: overhaast en onuitgerust vertrekken. Dat is geen goede start. Streven naar ‘de perfecte vakantie’ kan ook stress geven.

Tips: verwacht niet teveel van de vakantie. Er kan altijd wel wat tegenvallen. Doe lekker waar u zin in hebt en relax. Doe de e-mail in de ban!

I-Stijl

Valkuilen: een slechte voorbereiding en voor uw gevoel staat u al 1-0 achter. Tijdens de vakantie kunnen er opgestapelde privéproblemen uitkomen of die sluimerende verkoudheid is echt niet meer tegen te houden.

Tips: in zo’n geval is ‘geen actie’ de beste reactie. Het kan gebeuren. Geen stress, het komt goed! Leuk restaurant vanavond?

S-Stijl

Valkuilen: vakantie = grote verandering = stress. Vooral vooraf!

Tips: pas op dat u niet degene bent die alles moet regelen. Delegeer. En denk ook een beetje aan jezelf. Pas u niet alleen maar aan anderen aan. Het is ook jouw vakantie!

C-Stijl

Valkuilen: een te druk werkschema vlak voor de vakantie kan stress geven.

Tips: Stress voor vertrek? Acclimatiseer de eerste dagen van de vakantie en geniet dan lekker. Vertrek niet gelijk de eerste vrije dag op vakantie maar blijf nog een paar dag thuis. Maak ook een zachte landing. Neem enkele dagen vrij na terugkomst. Zonder agenda.


  • Wat is uw natuurlijke manier van doen?
  • Wat is uw communicatie stijl?
  • Wat zijn uw onbewuste drijfveren?
Maak uw eigen DISC profiel en ontdek uw eigen stijl

Tijdens onze trainingen en opleidingen krijgt u inzicht in uw eigen gedrag en in dat van anderen door middel van het Q4 DISC profiel. Meer weten? Lees hier hoe het profiel in de praktijk wordt toegepast.

Meer ‘DISC in de praktijk’? Lees hier eerder verschenen tips: 

Persoonlijk advies

Neem contact op met onze studieadviseurs via 0172 – 42 34 56. Ze adviseren u graag. 

DISC in de praktijk - WEB - (c) IMK Opleidingen

Bron: onze samenwerkingspartner Q4 Profiles