De beste opleidingen en trainingen voor doorgegroeide vakmensen
Volg ons op Facebook Volg ons op LinkedIn Schrijf u in voor onze nieuwsbrief

Betere monteurs door bundeling krachten

Opleidingsbedrijf InstallatieWerk en IMK Opleidingen hebben elkaar gevonden in praktijkgericht opleiden. Ieder is op zijn gebied sterk: InstallatieWerk op technisch vlak en IMK Opleidingen op de soft skills.

Stefan Adriaansen van InstallatieWerk: “Monteurs moeten tegenwoordig meer kunnen dan alleen het technische probleem oplossen. Vroeger kwamen ze binnen met modderige schoenen, deden hun werk en stormden weer naar hun bussen als het werk gedaan was: op naar het volgende adres.

Tegenwoordig wordt er meer van de monteurs verwacht. Klanten willen weten wat de monteur heeft gedaan, waar ze voor betalen en welk product de monteur zojuist heeft geïnstalleerd. Communicatie is inmiddels net zo belangrijk als de technische kennis.Logo_IW_opleidingbedrijf klein

We weten wat er speelt

Wij hebben jarenlange ervaring in het opleiden en nascholen van jonge en ervaren vakmensen uit de installatiebranche. Bovendien werken wij vooral op regionaal niveau. Daardoor weten wij wat er speelt in de branche én de betreffende regio.

De opleidingen en begeleiding die wij bieden, zijn altijd vakinhoudelijk geweest, dus vooral technisch. Nu goede communicatie steeds essentiëler is, willen we onze klanten ook daarin van dienst zijn. En wie is beter als samenwerkingspartner dan het praktijkgerichte IMK Opleidingen? Zij hebben volop ervaring in deze branche en hun trainers weten als geen ander dat monteurs vooral van aanpakken houden en niet te veel gedoe daar omheen.”

Vandaag geleerd is morgen toegepast

Bert Pol van IMK Opleidingen: “Trainingen die we specifiek op deze branche hebben afgestemd, zijn Praktisch leidinggeven op de werkvloer, De monteur als ambassadeur, Commerciële binnendienst, De vakman als accountmanager en Omgaan met jongeren en stagiairs. Door samen te werken met Installatiewerk, zitten we nog dichter op de praktijk van de deelnemers.

Vooral in het praktijkgericht opleiden vinden we elkaar. Net als InstallatieWerk zijn wij van mening: leren doe je niet alleen uit een boekje, maar vooral door te doen. Praktijkgerichtheid is essentieel, zeker in een branche waar vooral echte doeners werken. Vandaag geleerd is morgen toegepast. Met deze samenwerking kunnen we onze klanten nog completer ondersteunen in de ontwikkeling van hun mensen en de organisatie.”

 

Samenwerking InstallatiewerkSamenwerking Installatiewerk 2