Inleiding Praktisch coachen van zelfsturende teams

Je wilt een zelfsturend team opzetten en/of jouw team begeleiden op het pad richting zelfsturing. Hoe pak je dat aan? Tijdens deze driedaagse training krijg je inzicht in de competenties van medewerkers in zelfsturende teams, rollen in zelfsturende teams, wat jouw team nodig heeft en wat dit van jou vraagt. Je team ontwikkelt een gezamenlijke verantwoordelijkheid en komt met elkaar in beweging. Tegelijk groei jij in je rol als teamcoach van zelfsturende teams.

Voor wie is de training Praktisch coachen van zelfsturende teams?

De training Praktisch coachen van zelfsturende teams is speciaal ontwikkeld voor teamleiders, managers en HR-adviseurs die hun teams willen coachen naar zelfsturing.

Wat ontwikkel ik?

Je krijgt meer inzicht in je eigen rol en je overtuigingen met betrekking tot zelfsturing. Daarnaast leer je de teamdynamiek te analyseren en het werken met zelfsturende teams in de praktijk. Vervolgens oefen je met vaardigheden om jouw team te coachen en leer je een effectieve balans te vinden tussen loslaten en ingrijpen.

 

Programma

 • Inzicht in je eigen overtuigingen over zelfsturing
 • Randvoorwaarden voor zelfsturing in jouw team
 • Systeemdenken als belangrijk kader
 • Fasen in teamontwikkeling
 • Je team elkaar laten motiveren
 • Je team leren elkaar feedback te geven
 • Omgaan met conflicten in het team
 • Teamcoaching gesprekken voeren
 • Inzicht in gedrag door middel van de uitgebreide Q4 DISC gedragsanalyse

Inzicht in gedrag

Als onderdeel van de training maak je digitaal de Q4 DISC gedragsanalyse. Deze analyse geeft je op eenvoudige wijze inzicht in je eigen gedrag en dat van anderen.

>> Klik hier voor meer informatie en een voorproefje.

Tarieven

  Totaal Prijs op aanvraag

  Wil je van gedachte wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar [email protected]

  8 / 10
  15 maart 2018
  Arno Dekkers
  Training Praktisch coachen van zelfsturende teams
  Nuttig en vooral leerzaam.
  9 / 10
  15 maart 2018
  Jörg Velten
  Training Praktisch coachen van zelfsturende teams
  Het was de eerste keer voor mij in dit soort of training en ik vond het prettig. Inhoud en groep samenstelling was heel goed. De...
  Lees  meer   minder 

  Onze aanpak

  Leren doe je volgens ons niet alleen in een leslokaal. Daarom ga je na jouw inschrijving meteen
  online aan de slag met voorbereidingsopdrachten. De training zelf is interactief en je leerproces persoonlijk en praktijkgericht. Om het geleerde te borgen, kun je tot twaalf maanden na afloop online contact onderhouden met de trainer en de andere deelnemers.

  Wie is mijn trainer?

  Deze training wordt gegeven door een trainer met een rijke praktijkervaring in het bedrijfsleven die je op een verfrissende wijze confronteert en inspireert met aansprekende voorbeelden en inzicht geeft in de boeiende aspecten van goed leiderschap.

  Leren doe je niet alleen in een leslokaal

  Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.