Inleiding Middle Management als nieuwe uitdaging

Middle managers zijn vaak zeer gemotiveerde medewerkers die de kans hebben gekregen om leiding te geven. Ze hebben talent, veel vakkennis en de juiste mentaliteit. Toch blijkt er in de praktijk meer nodig te zijn om als middle manager goed te kunnen functioneren. De middle manager vervult een spilfunctie, waarbij organiseren, communiceren en motiveren belangrijke nieuwe vaardigheden zijn. De middle manager maakt een veranderingsproces door, waarbij de oude waarden van de medewerker moeten plaatsmaken voor nieuwe vaardigheden. Niet langer uitvoerend bezig zijn, maar juist anderen stimuleren het werk te doen. Nadenken over de lange termijn, coachen, delegeren en verbeteringen doorvoeren. Sluit dit aan bij jouw leerwensen? Schrijf je dan direct in.

Voor wie is de training Middle Management?

De training Middle Management als nieuwe uitdaging is geschikt voor middenmanagers, managers, bedrijfsleiders en afdelingshoofden die hun algemene managementkennis en managementvaardigheden willen aanscherpen. Veel deelnemers geven na de training met verbazing aan dat ze een complete omslag hebben gemaakt om nu een betere manager te worden.

Wat ontwikkel ik?

Deze training heeft als belangrijkste doel om van de deelnemers slagvaardige managers te maken, die zelfverzekerd zijn en weten hoe ze hun functie succesvol kunnen uitoefenen. De cursus helpt bij het veranderingsproces van medewerker naar manager, waarbij de nadruk ligt op vaardigheden als communicatie, organisatie, leidinggeven, coachen, delegeren en motiveren. Daarnaast vergroot je het inzicht in belangrijke managementvaardigheden als structuur aanbrengen en het vertalen van directiebeleid naar de afdeling.

 

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

 • Het veranderingsproces van medewerker naar leidinggevende
 • Verantwoordelijkheid nemen en geven
 • Van korte naar lange-termijn-denken
 • De kunst van het loslaten
 • Structuur aanbrengen, duidelijkheid creëren
 • Grip op je tijd en taken
 • Managen van problemen van anderen

Functioneren als veelzijdig leidinggevende

 • Zelftest over je stijl van leidinggeven: hoe komt u over?
 • Instructie geven, duidelijk zijn in wat je verwacht
 • Coachen, de kracht van vragen in plaats van zeggen
 • Ondersteunen, zelfvertrouwen geven als klankbord
 • Delegeren, anderen verantwoordelijk maken
 • Het effect van jouw (non-verbale) communicatie
 • Omgaan met emoties en conflicten
 • Oefenen in groepjes met praktijkcases

Sluit dit aan bij jouw leerwensen? Schrijf je dan direct in.

Tarieven

  Totaal Prijs op aanvraag

  Wil je van gedachte wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar [email protected]

  8 / 10
  28 april 2016
  Lindsay Noteboom
  Training Middle Management als nieuwe uitdaging
  Nuttige en leerzame training. Docent erg duidelijk en voelde de cursisten goed aan.
  8 / 10
  4 mei 2016
  Andy Huussen
  Training Middle Management als nieuwe uitdaging
  Zeer nuttig.
  9 / 10
  3 december 2016
  Harry Jurgens
  Training Middle Management als nieuwe uitdaging
  Was leerzaam ook de opzet was verfrissend veel praktijkgerichte voorbeelden niet te grote klas en goede locatie
  9 / 10
  2 december 2016
  Ivo Urlings
  Training Middle Management als nieuwe uitdaging
  Ik vond de training erg goed!

  Onze aanpak

  Bij IMK Opleidingen begint het leren al direct na de inschrijving. Wij bieden jou een breed leerconcept, waarvan de training de kern vormt. Via ons online leerplatform kun je vooraf aan de slag met een digitale preview van het lesmateriaal en een voorbereidingsopdracht. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Tussentijds en na afloop heb je via Leren Online contact met je medecursisten. Tot zes weken na de training kun je bovendien gebruik maken van e-coaching met jouw trainer, als je hulp wenst bij het toepassen in de werksituatie.

  Wie is mijn trainer?

  De training wordt gegeven door een praktijkgerichte managementtrainer die zelf veel ervaring heeft opgedaan in het bedrijfsleven.

  Leren doe je niet alleen in een leslokaal

  Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.