Inleiding Project management, de zachte vaardigheden

Jouw project loopt stroef; medewerkers wijzen naar elkaar en de opdrachtgever is niet tevreden. Wat gaat er mis? De oorzaak ligt vaker bij de onderlinge communicatie dan bij het strikt vastleggen van projecten in datasheets. In deze unieke buitentraining ga je aan de slag met projectmanagement. Na afloop weet je obstakels bloot te leggen en aan te pakken.

Voor wie?

Deze training is speciaal ontwikkeld voor iedereen die aan projecten meewerkt. Het maakt daarbij niet uit of je leiding geeft, specialist bent of medewerker.

Wat ontwikkel ik?

Na deze training heb je inzicht in je eigen valkuilen bij het managen van projecten en weet je deze te voorkomen. Je bent flexibeler in je communicatie met opdrachtgever(s) en met de medewerkers in het projectteam. Verwachtingen worden uitgesproken en men zet elkaar in op ieders kwaliteiten. De verbeterpunten en het oefenen van ander gedrag helpen je beter leiding te geven aan projecten in jouw praktijk.

Overige informatie

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jouw organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 - 42 34 56 of mail naar [email protected].

Incompany training Project management, de zachte vaardigheden wordt uitgevoerd door onze partner:

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

  • Het managen van verwachtingen, klant en collega’s
  • Planning en verdelen van de taken
  • DISC als model om projecten te leiden
  • Meewerkend voorman of projectleider?
  • Verhouding tussen plan en uitvoering
  • Omgaan met weerstanden en druk
  • Feedback geven en ontvangen
Incompany training Project management, de zachte vaardigheden wordt uitgevoerd door onze partner:

Wil je van gedachte wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar [email protected]

Onze aanpak

Met deze unieke training gaan we met het hele projectteam aan de slag met een buitenkar. Door de deelnemers uit hun inhoudelijke kennis te halen komt de ware aard van leidinggeven aan projecten naar boven. Aan de hand van simulaties en opdrachten komen obstakels uitvergroot aan het licht. Botsende karakters, verschil in prioriteiten, niet uitgesproken verwachtingen en onvoldoende intake met de opdrachtgever worden zichtbaar. Vervolgens trainen we op vaardigheden om dit verbeteren. 

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.

Incompany training Project management, de zachte vaardigheden wordt uitgevoerd door onze partner: