Inleiding Praktisch aan de slag met DISC

De DISC teamtraining vergroot het inzicht in jouw eigen gedrag en dat van je collega’s. Alle profielen samen brengen het complete team in kaart. Welke kwaliteiten en talenten zijn er en welke ontbreken? Hoe communiceert het team onderling en hoe naar buiten? Met deze inzichten werk je prettiger samen en kom je met elkaar tot betere resultaten.

Voor wie is de training Praktisch aan de slag met DISC?

Deze training is speciaal ontwikkeld om in te zetten voor jouw hele team of organisatie. Het is geschikt voor zowel medewerker-, management- als directieniveau. DISC is ook goed te gebruiken voor de communicatie met anderen buiten je eigen team of organisatie.

Wat ontwikkel ik?

Het ingewikkelde van communicatie, zeker binnen een team, is dat we niet altijd weten wat de ander denkt, voelt of bedoelt. We communiceren vanuit onze eigen intenties. We kijken daarbij onvoldoende naar het effect en hoe we de ander beter kunnen bereiken. Als we dit wel doen, bereiken we meer resultaat voor onszelf en voor de organisatie. Met de DISC training krijg je hier meer inzicht in, zodat je elkaar beter kunt begrijpen. Je leert afstemmen op de behoeften van de ander en daarmee is de relatie en onderlinge communicatie harmonieuzer.

Overige informatie

Wil je van gedachten wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? Neem gerust contact op voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar support@IMKopleidingen.nl.

Programma

Op basis van de leerwensen vult de trainer het programma verder in. Wat in ieder geval aan bod komt:

  • Hoe goed ken ik mezelf nu eigenlijk?
  • Hoe goed kennen we elkaar nu eigenlijk?
  • Sterke kanten en zwakke kanten van elkaar?
  • Sterke en zwakke punten van ons team?
  • Gesprekken vanuit tegenstelling of aanvulling?
  • Feedback geven en ontvangen
  • Concrete afspraken voor in de praktijk

Wil je van gedachte wisselen over de ontwikkeling van teams of de koers van jullie organisatie? En wil je weten wat de kosten hiervoor zijn? Neem gerust contact op met een van onze studieadviseurs voor een oriënterend gesprek.  Bel 0172 – 42 34 56 of mail naar studieadvies@IMKopleidingen.nl

Onze aanpak

Vooraf ontvangt iedereen een digitale uitnodiging om zijn of haar gedragsprofiel te maken. Op basis daarvan krijgt iedereen zijn of haar persoonlijke rapport. Deze rapportage vormt de leidraad van de training. De training is daardoor zeer interactief en afgestemd op de praktijk van de deelnemers en organisatie.

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen jouw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.