IMK Leerweg

Leren doe je niet alleen in een leslokaal

Een opleiding of training staat bij IMK Opleidingen niet op zichzelf. Met de IMK Leerweg halen uw medewerkers zoveel mogelijk uit hun training en blijft het effect zichtbaar. Vanaf het moment dat ze zijn aangemeld tot een jaar na de laatste lesdag worden ze geprikkeld en geïnspireerd om zichzelf verder te ontwikkelen. Gedragsverandering heeft tijd nodig om te verankeren en de IMK Leerweg faciliteert dat. Trainer Christine legt het hieronder uit.

Een doel voor ogen

Goede voorbereiding is het halve werk. Vergelijk het met het verbouwen van de badkamer. Wie naar de bouwmarkt gaat zonder vooraf te bedenken hoe het eruit moet zien, kan thuis wel eens tot de ontdekking komen dat hij niet de juiste spullen heeft gehaald.

Zo werkt dat ook met opleidingen en trainingen. Het is belangrijk om vooraf te bedenken wat je wilt bereiken. Daarom beginnen onze opleidingen en trainingen meteen nadat iemand is aangemeld. Via ons leerplatform IMK Leren Online maken deelnemers voor zichzelf (en voor de trainer) inzichtelijk wat ze al kunnen en wat ze nog willen leren. Daar is voor de leidinggevende ook ruimte om aan te vullen. Deelnemers kunnen alvast de theorie bestuderen, verschillende tests doen en hun groepsgenoten leren kennen.

Uitwisselen, oefenen en evalueren

Tijdens de trainingsdagen gaan uw medewerkers met inzichten en vaardigheden aan de slag. Hun eigen leerwensen staan daarbij centraal. Ze krijgen handvatten van de trainer en leren vooral ook veel van elkaar. In een veilige omgeving proberen ze nieuwe dingen uit en ervaren ze wat wel en niet bij hen past.

In de tussenliggende dagen passen de deelnemers de dingen die ze geleerd hebben toe in de praktijk. In de buitenwereld merken ze pas écht wat wel en niet werkt. Tijdens de volgende dag bespreken ze met elkaar hoe het hen is vergaan. Lukte het om dingen anders aan te pakken? Of voelden ze zich toch nog geremd? Waar lag dat aan? Wat hebben ze nog nodig om het volgende keer beter te kunnen doen?

En nu in de praktijk

Aan het einde van de opleiding of training weten uw medewerkers wat hen te doen staat als ze terugkomen op hun werk. Maar waarom zou hun ontwikkeling daar stoppen? Via IMK Leren Online blijven ze tot een jaar na afloop in contact met de groep en met de trainer. Ze kunnen feedback vragen, opdrachten maken, discussiëren en hun actieplan verder vormgeven. Wij blijven hen ook actief inspireren en begeleiden. Op die manier voorkomen we dat het geleerde binnen enkele weken alweer is weggezakt en de deelnemers terugvallen in hun oude gedrag.

Meer weten?

Bel met onze studieadviseur via 0172 – 42 34 56. Zij helpen u graag.

>> Vind de opleiding of training die bij u past en probeer de IMK Leerweg zelf uit