Coaching: samen jouw kracht vinden

Heb je een specifieke, werkgerelateerde ontwikkelingsvraag? Wil je liever niet in een groep aan de slag of is jouw ontwikkelvraag heel persoonlijk? Dan is persoonlijke coaching de oplossing voor jou. Samen met een IMK-coach ga je met jouw persoonlijke leerdoelen aan de slag.

Het grote voordeel van coaching is dat de coach onverdeelde aandacht heeft voor jouw persoonlijke ontwikkelvraag. Ieder coachtraject is bovendien volledig op maat.

Wat is coaching?

Met coaching gesprekken leg je een basis waar je de rest van jouw (werkende) leven plezier van hebt. Coaching zorgt voor:

 • Inzicht in jouw kwaliteiten, drijfveren en gedrag
 • Inzicht in jouw belemmeringen en hoe hier mee om te gaan
 • Meer zelfvertrouwen
 • Betere resultaten
 • Efficiënter en effectiever jouw functie vervullen

Wanneer coaching?

Een goede reden voor coaching is bijvoorbeeld als je niet in groepsverband wilt trainen. Of als jouw leerdoelen zo specifiek zijn, dat dit niet aansluit bij een van onze open trainingen. Daarnaast kan persoonlijke coaching ook een goede vervolgstap zijn op een gevolgde training, om nog meer de diepte in te gaan en het geleerde in de praktijk te waarborgen.

Coaching van IMK Opleidingen

IMK Opleidingen staat voor slimmer werken met plezier, dus dat merk je ook in de coachtrajecten. Het zelf ervaren en ondervinden door middel van praktische oefeningen staat centraal. Samen met je coach bespreek je jouw ervaringen en onderzoeken jullie welke andere opvattingen, keuzes en vaardigheden jou gaan helpen om effectiever, krachtiger en plezieriger met deze situaties om te gaan. Enkele voorbeelden van coachvragen:

 • Hoe kom ik steviger over als leidinggevende?
 • Hoe kan ik met meer zelfvertrouwen mijn standpunt overbrengen?
 • Hoe kan ik efficiënter mijn tijd inplannen?
 • Hoe haal ik betere sales resultaten?
 • Hoe zorg ik dat ik zichtbaarder ben als HRM’er?

Onze coaches zijn gespecialiseerd in hun eigen vakgebied, variërend van communicatie tot leidinggeven, van HRM tot sales. Zo is er altijd een coachee die bij jou past en je verder kan helpen met jouw specifieke vraag.

Wat bieden we aan?

 • Standaardpakket:
  • 4 sessies van 2 uur verspreid over ongeveer 3 maanden.
  • Investering € 1295,00 excl. BTW en reiskosten. Inclusief locatie en leeromgeving.
  • Locatie: door heel Nederland en/of online
 • Maatwerk: wij maken een coaching traject voor jou op maat, inclusief uitgebreid begeleidingsplan.

Voor welke coaching thema’s kun je bij ons terecht?

 • Teamcoaching

Speelt er binnen jouw team een vraagstuk, loopt het niet zo lekker? Dan kunnen we in teamverband een coaching traject opzetten. In veel teams zijn er zaken die onder de oppervlakte liggen en het optimaal functioneren van het team beïnvloeden. Met team coaching komen mogelijk ook individuele zaken aan de orde, maar het accent ligt op de onderlinge samenwerking en interactie.

 • Managementcoaching

Met een coach sta je stil bij persoonlijke leiderschapsvragen en krijg je inzicht en inspiratie. Als leidinggevende ben je voortdurend op zoek naar balans, je hebt behoefte aan reflectie. Samen met de coach onderzoek je wat goed gaat, wat beter of anders kan en welke stappen voor jou en je organisatie het beste zijn.

 • Persoonlijke coaching

In dit traject is het hoofddoel: meer regie krijgen op jezelf. De coach helpt je om meer uit jezelf te halen en je doelen te bereiken. Je wordt uitgedaagd om samen in de spiegel te kijken en te reflecteren op wie je bent, waar je staat en waar je naartoe wilt.

 • Coaching na je training

Na je trainingsdagen heb je veel nieuwe kennis en vaardigheden opgedaan. Daarna wil je aan de slag om het geleerde om te zetten in nieuw gedrag in jouw werkomgeving. Het leren gaat door na de training, omdat je in je werk ervaart hoe de omgezette kennis en vaardigheden zich vertalen in resultaat. De coach helpt je om focus te houden op je voornemens, heeft aandacht voor jouw persoonlijke leerdoelen en ontwikkelingsproces en ondersteunt je met concrete stappen.

Werkwijze

Er is eerst een vrijblijvende en gratis intake met de coach en de coachee. Een klik vanuit beide partijen is essentieel. Als deze er is, dan stellen we een coachplan op. Hierin wordt de coachvraag opgenomen en staan de verschillende afspraken rondom de coaching vastgelegd. Coaching vindt plaats op basis van commitment. Je bent zelf eindverantwoordelijk voor de inhoud en voortgang van het traject. Deze mate van zelfsturing staat in het hele traject centraal.

Een coachtraject bestaat uit verschillende gesprekken van gemiddeld twee uur. Hierdoor is er voldoende tijd om de diepte in te gaan met de coachvraag. De gesprekken vinden om de twee à drie weken plaats. In de tussenliggende tijd pas je het geleerde toe in de praktijk. Dit evalueren jullie in de volgende sessie.

Hoeveel gesprekken er nodig zijn, is per situatie en persoon verschillend. De coach maakt een schatting en doet daarmee een voorstel. Het is na elke sessie mogelijk om dit in gezamenlijke overeenstemming te wijzigen. Daarnaast is begeleiding op de werkplek ook een van de mogelijkheden.

Meer informatie

Wil jij ook door coaching steviger in jouw functie staan? We vertellen je graag meer over de mogelijkheden. Neem contact met ons op via 0172 – 42 34 56 of per e-mail via studieadvies@imkopleidingen.nl.