IMK Opleidingen, 15 jaar talentontwikkeling

IMK Opleidingen bestaat 15 jaar. Dit jubileum is een mooi moment om terug te blikken op het ontstaan en de ontwikkeling van ons prachtige opleidingsinstituut.

Ga mee terug in de tijd en kijk of u de momenten herkent.

Klik hier voor de hoogtepunten uit het dagelijkse nieuws en op het gebied van Talent en ontwikkeling bij IMK Opleidingen van de laatste 15 jaar.

Jongensdroom

“In 1996 heb ik als directeur in loondienst de afdeling IMK Opleidingen opgezet binnen de toenmalige adviesorganisatie IMK Nederland. Op 1 september 1998 heb ik IMK Opleidingen via een management-buy-out overgenomen. Samen met  en medewerkers zijn we gestart als zelfstandig bedrijf. Naast directeur was ik opeens ook ondernemer. Een bedrijf leiden voor eigen rekening en risico weerspiegelt voor mij het echte ondernemerschap. Een jongensdroom was uitgekomen.”

Positieve energie

“Zonder mijn tien enthousiaste collega’s van het eerste uur had ik het nooit kunnen redden. Iedereen ging ervoor, klanten voelden onze positieve energie. Mede omdat zoveel ‘deskundigen’ hadden voorspeld dat we het nooit zouden redden was iedereen tot op het bot gemotiveerd. We behaalden in ons eerste jaar meteen een goed resultaat, zodat we meteen wat vet op de botten hadden. Dat gaf ons de kans om te investeren in nieuwe cursusprogramma’s en andere  innovaties. Daardoor ontstond een gezond groeiend bedrijf, dat al snel een prominente positie in nam binnen de branche van bedrijfsopleidingen.”

Doorgroeien en ontwikkelen

“Zoals zoveel startende ondernemingen hebben we groeistuipen en groeipijnen ervaren, noodzakelijk om lessen uit te trekken op zoek naar het evenwicht van een gezond bedrijf. Soms groeiden we zo hard dat we alle zeilen moesten bijzetten om de interne organisatie op orde te houden. We groeiden al snel door naar vijfentwintig vaste medewerkers en ruim
tachtig externe trainers. De kracht van IMK Opleidingen lag meer en meer bij middelgrote en kleine bedrijven, waar veel mensen doorgroeien vanuit de praktijk.”

“De praktijkgerichte aanpak en het gevoel voor ondernemerschap bleek goed te passen bij tal van ambitieuze bedrijven die een professionaliseringsslag willen maken. IMK Opleidingen is marktleider geworden op het gebied van het trainen van het middenkader, teamleiders die vanuit hun vak zijn doorgegroeid naar een leidinggevende functie. Daarnaast is IMK Opleidingen ook bekend geworden met haar communicatie en klantgerichtheid trainingen. Veel bedrijven hebben IMK Opleidingen gekozen als preffered supplier voor het trainen van de medewerkers en managers op het gebied van communicatie en leiderschap.”

Jaaropleidingen

“Een bijzonder moment was de introductie van onze jaaropleidingen. Klanten vroegen om langere trajecten met diploma, maar wel op de praktijkgerichte IMK-manier, dus niet te schools, zoals de meeste management opleidingen. Vandaag leren, eigen situatie centraal, morgen toepassen. Het concept Middle Management A en B bleek een schot in de roos. Later volgden Ondernemerskunde A en B, Management Assistent A en B, Human Resource Management A en B en Leiderschap A en B. In diezelfde tijd heb ik besloten om 2 managers aan te stellen: Marie-José Blijlevens en Willeke Kremer. Als drie-eenheid hebben we IMK Opleidingen sterker georganiseerd en verder laten groeien, geholpen door een team trouwe en professionele medewerkers.”

Innoveren

“Ook in deze moeilijke markt houdt IMK Opleidingen zich met trots staande, ondanks het feit dat we onze organisatie hebben afgeslankt. Juist nu investeren wij in kwaliteit, zoals de webtool LOL (Leren OnLine). Onze trainingen gaan verder dan 2 dagen klassikaal. Het is een leerervaring die al begint vanaf het moment van aanmelden. Wij zijn trots op wat we in 15 jaar hebben neergezet. Klanten waarderen ons met de hoogste cijfers.”

Cadeautjes

“In ons jubileumjaar 2013 zullen wij in de maanden september t/m december iedere maand een cadeautje aan u weggeven, variërend van een zelftest tot aan kortingen. Leest u hiervoor onze maandelijkse nieuwsbrief, waarvoor u zich kunt aanmelden op onze homepage.

Edukans

Als ambassadeur van Edukans kunnen we ook op andere plaatsen in de wereld een bijdrage leveren aan ontwikkeling. Dit jubileumjaar zetten we een project in Ethiopië extra in de schijnwerpers. Wat dit project zo bijzonder maakt, is dat het alleenstaande vrouwen helpt zich te ontwikkelen tot succesvolle kostwinners, terwijl hun kinderen ondertussen naar school gaan en zo aan hun toekomst bouwen.

Kom ook in actie

Om zo veel mogelijk geld op te halen organiseert IMK Opleidingen verschillende acties. Zo gaan we op de grootste jaarmarkt van Nederland (18 september in Alphen aan den Rijn) bloembollen  verkopen. Daarnaast organiseren we een high wine met een veling. Alle opbrengsten komen ten goede van ons project in Ethiopië. U wilt ook een steentje bijdragen? Dat kan! Ga nu naar http://imkopleidingen.inactievooredukans.nl/ en doneer. Ook kunt u hier meer lezen over de vrouwen en kinderen die met uw geld geholpen zijn.

Met vriendelijke groet,
Sander van Eijnsbergen, oprichter IMK Opleidingen