Yes, het is gelukt om een STAP-budget aanvraag te doen. Maar hoe gaat het dan daarna verder? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over het STAP-budget.

Ik heb akkoord gekregen op mijn STAP-budget aanvraag, maar ik wil de training annuleren. Kan dat?

Ja, je kunt een training of opleiding die je via het STAP-budget volgt, annuleren. Hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

Is de STAP-aanvraag goedgekeurd en hebben we jouw aanmelding omgezet naar een definitieve inschrijving, dan kun je tot 8 werkdagen kosteloos de training of opleiding verplaatsen of annuleren. Wanneer je binnen 7 werkdagen voor aanvang de training annuleert, brengen wij € 150,- in rekening voor de reeds gemaakte kosten.

Je dient ons telefonisch (0172 – 42 34 56) of per mail naar support@imkopleidingen.nl op de hoogte te stellen van jouw annulering.

Ook geef je dit zelf door via het STAP-portaal. Als je dit voor de start van je training doet, komt het budget vrij om te besteden aan een andere training. Deze dien je wel opnieuw in te dienen.

Meer informatie over onze annuleringsregeling lees je in onze algemene voorwaarden.

Wat doe ik als ik me heb aangemeld voor een opleiding en ik krijg geen STAP-budget?

Als je geen STAP-budget krijgt toegewezen, dan zoeken wij samen met jou uit wat hiervoor de reden is. Wellicht is het budget voor een specifieke periode op of was jouw aanvraag niet volledig. Hier zoeken we samen een oplossing voor. Mocht je definitief geen STAP-budget krijgen, dan kun je ervoor kiezen de opleiding zelf te betalen. Uiteraard kun je jouw vooraanmelding ook kosteloos annuleren.

Wanneer moet de opleiding of training starten?

De opleiding of training moet uiterlijk 3 maanden beginnen na de einddatum van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd. Je kunt op zijn vroegst 4 weken na het indienen van jouw STAP-budget aanvraag starten met een opleiding of training. We maakten een handig overzicht van de STAP-tijdvakken.

 

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Bekijk dan de andere hulppagina’s met vragen- en antwoorden over het STAP-budget.

Algemene vragen Aanvragen STAP-budget STAP-budget financieel Voorwaarden STAP-budget