Yes, het is gelukt om een STAP-budget aanvraag te doen. Maar hoe gaat het dan daarna verder? Lees hier de antwoorden op de meest gestelde vragen over het STAP-budget.

Ik heb akkoord gekregen op mijn STAP-budget aanvraag, maar ik wil de training annuleren. Kan dat?

Ja, je kunt een training of opleiding die je via het STAP-budget volgt, annuleren. Hier kunnen wel kosten aan verbonden zijn.

Is de STAP-aanvraag goedgekeurd en hebben we jouw aanmelding omgezet naar een definitieve inschrijving, dan kun je tot en met 5 werkdagen kosteloos de training of opleiding verplaatsen of annuleren. Wanneer je na die tijd de training annuleert, brengen wij de reeds gemaakte kosten in rekening. Bekijk hier de annuleringsvoorwaarden.

Je dient ons telefonisch (0172 – 42 34 56) of per mail naar support@imkopleidingen.nl op de hoogte te stellen van jouw annulering.

Ook geef je dit zelf door via het STAP-portaal. Als je dit voor de start van je training doet, komt het budget vrij om te besteden aan een andere training. Deze dien je wel opnieuw in te dienen.

Meer informatie over onze annuleringsregeling lees je in onze algemene voorwaarden.

Ik ben de tweede lesdag van mijn training afwezig, kan ik deze inhalen?

Wanneer je akkoord hebt gekregen op het STAP-budget wordt jouw aanmelding omgezet in een definitieve inschrijving. Wanneer je één van de lesdagen afwezig bent, kun je deze helaas niet inhalen. Je kunt dan in overleg met de supportafdeling (0172-42 34 56 of support@imkopleidingen.nl) jouw volledige training verplaatsen naar een andere groep. Let op: hier zijn de algemene verplaatsingsvoorwaarden van toepassing. Dit betekent dat je bij een verplaatsing binnen 5 werkdagen van de start van de training, de verplaatsingskosten van € 195,- betaald.

Wat doe ik als ik me heb aangemeld voor een opleiding en ik krijg geen STAP-budget?

Als je geen STAP-budget krijgt toegewezen, dan zoeken wij samen met jou uit wat hiervoor de reden is. Wellicht is het budget voor een specifieke periode op of was jouw aanvraag niet volledig. Hier zoeken we samen een oplossing voor. Mocht je definitief geen STAP-budget krijgen, dan kun je ervoor kiezen de opleiding zelf te betalen. Uiteraard kun je jouw vooraanmelding ook kosteloos annuleren.

Wanneer moet de opleiding of training starten?

De opleiding of training moet uiterlijk 6 maanden beginnen na de einddatum van het tijdvak waarin je de STAP-subsidie hebt aangevraagd. Je kunt op zijn vroegst 4 weken na het indienen van jouw STAP-budget aanvraag starten met een opleiding of training. We maakten een handig overzicht van de STAP-tijdvakken.

Als ik in een STAP-vooraanmeldbewijs heb, is er dan gegarandeerd een plek voor mij bij de gekozen training?

Als je een vooraanmelding gedaan hebt via onze website, geeft dat geen garantie dat er plek voor jou is bij de training. Als een aanvraag goedgekeurd is door het UWV, verwerken wij deze op volgorde van binnenkomst. Mocht het in uitzonderlijke situaties zo zijn dat de groep het maximaal aantal deelnemers bereikt heeft, dan zoeken we met elkaar naar een alternatieve startdatum en plaats. In sommige gevallen splitsen we de groep in tweeën. Hoe dan ook, we komen er samen wel uit.

 

Staat het antwoord op jouw vraag hier niet tussen? Bekijk dan de andere hulppagina’s met vragen- en antwoorden over het STAP-budget.

Algemene vragen Aanvragen STAP-budget STAP-budget financieel Voorwaarden STAP-budget