2 juli 2019

Vakantie? Heerlijk! Maar juist daarvoor of erna kun je extra stress ervaren: vakantiestress. Herkenbaar? Het kan iedereen overkomen.

Onderstaand de valkuilen en tips voor alle DISC-stijlen.Pion D DISC- IMK Opleidingen

D-Stijl

Valkuilen: overhaast en onuitgerust vertrekken. Dat is geen goede start. Streven naar ‘de perfecte vakantie’ kan ook stress geven.

Tips: verwacht niet te veel van de vakantie. Er kan altijd wel wat tegenvallen. Doe lekker waar je zin in hebt en relax. En doe de e-mail in de ban!Pion I DISC - IMK Opleidingen

I-Stijl

Valkuilen: een slechte voorbereiding en voor jouw gevoel sta je al 1-0 achter. Tijdens de vakantie kunnen er opgestapelde privéproblemen uitkomen of die sluimerende verkoudheid is echt niet meer tegen te houden.

Tips: in zo’n geval is ‘geen actie’ de beste reactie. Het kan gebeuren. Geen stress,

het komt goed! Leuk restaurant vanavond?

Pion S DISC - IMK opleidingen

S-Stijl

Valkuilen: vakantie = grote verandering = stress. Vooral vooraf!

Tips: pas op dat je niet degene bent die alles moet regelen. Delegeer. En denk ook een beetje aan jezelf. Pas je niet alleen maar aan anderen aan. Het is ook jouw vakantie!

C-Stijl

Pion C DISC - IMK Opleidingen

Valkuilen: een te druk werkschema vlak voor de vakantie kan stress geven.

Tips: Stress voor vertrek? Acclimatiseer de eerste dagen van de vakantie en geniet dan lekker. Vertrek niet gelijk de eerste vrije dag op vakantie, maar blijf nog een paar dagen thuis. Maak ook een zachte landing. Neem enkele dagen vrij na terugkomst. Zonder agenda.


  • Wat is jouw natuurlijke manier van doen?
  • Wat is jouw communicatie stijl?
  • Wat zijn jouw onbewuste drijfveren?
Maak hier jouw gratis Q4 DISC gedragsanalyse

Tijdens onze trainingen en opleidingen krijg je inzicht in jouw eigen gedrag en in dat van anderen door middel van het Q4 DISC profiel. Meer weten? Lees hier hoe het profiel in de praktijk wordt toegepast.

Persoonlijk advies

Neem contact op met onze studieadviseurs via 0172 - 42 34 56. Ze adviseren je graag.

DISC gedragsprofiel - kwadranten - IMK opleidingen

Bron: onze samenwerkingspartner Q4 Profiles