Coaching

Beter functioneren in werk en privé

Eén op één coaching brengt u in beweging, zodat u beter in staat bent om gewenste veranderingen in te zetten. Een goede coach oordeelt niet, maar luistert en stimuleert uw denkproces, waardoor u de zaken helder gaat zien. Door professionele coaching bent u in staat om met meer zekerheid belangrijke beslissingen te nemen. Twee dingen zijn essentieel voor effectieve coaching: vertrouwen en een goede match. Bij IMK Opleidingen vindt u de juiste coach, passend bij u en uw situatie.

IMK Opleidingen biedt coaching op vier verschillende niveau’s

1. Persoonlijke coaching
Deze vorm van coaching is niet gekoppeld aan een functieniveau en is daarmee toegankelijk voor iedereen. Veel voorkomende vraagstukken zijn: assertiviteit, loopbaankeuzes, functieversterking, balans vinden tussen werk en privé.

2. Management coaching
Deze variant is specifiek ontwikkeld voor leidinggevenden op middenkader niveau. Aanleiding is vaak een vraagstuk dat met leidinggeven, communicatie en gedrag te maken heeft. Ook andere persoonlijke zaken kunnen hierbij een rol spelen.

3. Executive coaching
Deze vorm van coaching is geschikt voor hoger management en directie. Een selecte groep topcoaches is in staat om u te helpen, waarbij zowel persoonlijke als organisatievraagstukken centraal kunnen staan.

4. Ondernemerscoaching
Uniek bij IMK Opleidingen is deze coachingsvorm specifiek voor ondernemers. De coach heeft verstand van ondernemerschap en is in staat om te schakelen tussen de rol van coach en de rol van adviseur. De coach staat naast de ondernemer en fungeert als klankbord op zowel persoonlijke als zakelijke aspecten.

Kies de juiste coach

Een belangrijke voorwaarde voor een succesvol traject is de juiste match met een coach. In de profielen van de IMK Opleidingen coaches ziet u terug op welk niveau de coach werkt. Tevens leest u meer over de aanpak en kernwaarden van de coach. Zo kunt u al een eerste selectie maken. Daarna volgt een kosteloos telefonisch intakegesprek. Aan de hand van dat gesprek kunt u kiezen of u eerst nog een andere coach wilt spreken of met deze coach een proefsessie wilt doen. Vanuit de proefsessie blijkt of er een vertrouwensbasis is, waarmee u resultaten kunt behalen.

De coaches

IMK Opleidingen coaches zijn gekwalificeerde professionals. Ze werken vanuit een vertrouwensrelatie, waarbij ze strikte coachingsregels hanteren rond integriteit en discretie. IMK coaches bewaken de grens tussen coaching en therapie en zullen tijdig aan de bel trekken als die grens wordt bereikt. IMK Opleidingen staat bekend om haar no-nonsens aanpak. Onze coaches werken gestructureerd vanuit een concrete coachingsvraag richting de gewenste situatie.

Maatwerk training en cursus bij IMK OpleidingenCombinatie met trainingen

Door een training met coaching te combineren, zorgt u voor een optimaal leereffect. Veel van onze trainers zijn tevens gekwalificeerde coaches. Tijdens de training kunt u bepalen of het wenselijk is dat de trainer uw coach wordt. Veel coachingstrajecten komen op deze wijze tot stand. Er geldt dan een kortingsregeling.

Coachingstrippenkaart

Vooral voor persoonlijke- en managementcoaching is de coachingsstrippenkaart uitermate geschikt. Deze strippenkaart bestaat uit 4 coachingssessies van 2 uur, die u gedurende een halfjaar kunt inplannen. Na elke sessie kunt u in samenspraak met de coach besluiten de coaching te stoppen. U krijgt dan de nog openstaande sessies gerestitueerd. De coaching vindt plaats op een vaste locatie die door de coach vooraf is vastgesteld.

Tarief coachingsstrippenkaart

4 sessies van 2 uur: € 1.495,-
4 sessies van 2 uur in combinatie met een training of opleiding: € 1.250,-
Extra sessies kunnen per 2 stuks van 2 uur worden afgenomen voor € 750,-
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Creatieve vormen van coaching

Bij Executive coaching en Ondernemerscoaching is de strippenkaart niet altijd een passend systeem. Bij deze vormen van coaching is veelal sprake van maatwerk. Het aantal sessies en de methode variëren per individu. Samen met uw coach kiest u de geschikte locatie. Dit kan een goed hotel zijn, eventueel met diner, maar ook een bos- of strandwandeling, een rondje golf. Vult u maar in. Uiteraard kunnen we het ook eenvoudig houden. Op basis van uw wensen ontvangt u een voorstel, waarbij we uitgaan van een dagdeeltarief.

Incompany coaching

IMK coaches worden vaak ingezet bij opleidingstrajecten op maat, zoals management development projecten. Coaching combineren met een maatwerktraject zorgt voor een goede transfer van het geleerde naar de werkomgeving van de trainee. We vertellen u graag meer over de mogelijkheden.

Meer informatie:

IMK Opleidingen biedt professionele coaches die met bezieling hun vak beoefenen. Wilt u hier meer over weten, neem contact met ons op via 0172 – 42 34 56 of per e-mail via Studieadvies@IMKopleidingen.nl.

Bekijk hier onze coaches