Poortwachter voor dummies

Leer snel en effectief in te grijpen bij verzuim

Opleidingsduur
1 dag

Prijs
Prijs op aanvraag

Beoordeling
Nog niet beoordeeld

Inleiding

Een correcte uitvoering van de Wet Verbetering Poortwachter is essentieel bij de aanpak van (langdurig) ziekteverzuim. Het uitgangspunt hierbij is dat snel en effectief ingrijpen het verzuim korter maakt. HR is daarbij in de lead. Dit seminar geeft u inzicht en handvatten.

PWD Poortwachter voor dummies - IMK Opleidingen

Voor wie?

Dit seminar is voor iedereen die nog weinig ervaring heeft met de Wet Verbetering Poortwachter zoals P&O-professionals, startende casemanagers, preventiemedewerkers en officemanagers met P&O-taken.
 

Wat ontwikkel ik?

Aan het einde van dit seminar gaat u met veel kennis huiswaarts en bent u zeker geen dummie meer als het om de begeleiding van een zieke medewerker gaat.

Wie is mijn trainer?

Turgut Hefti is jurist en arbeidsdeskundige en heeft ruime ervaring met de ontwikkeling en implementatie van re-integratieconcepten bij zowel grote werkgevers als in het mkb. Hij werkt sinds 1989 in de sociale zekerheidsbranche. Als jurist is hij als arbeidsdeskundige en projectmanager verbonden geweest aan UWV, verzekeringsmaatschappijen en re-integratiebedrijven. Sinds een aantal jaren is hij eigenaar van Hefti Consultancy, een bureau dat zich bezighoudt met arbeidsmobiliteit. Hefti ondersteunt als jurist en arbeidsdeskundige werkgevers en werknemers bij het vinden van re-integratie oplossingen.

Bel voor persoonlijk advies naar 0172 – 42 34 56


Programma

Onze aanpak

In het seminar Poortwachter voor dummies starten we vanaf nul. Vanaf de eerste ziektedag van de medewerker nemen we u mee in het proces van Poortwachter en laten we u zien wie op welk moment wat moet doen. We laten u zien wat de rol van een casemanager, een arbeidsdeskundige, een bedrijfsarts en het UWV is. Ook leert u wat u kunt doen als er iets tijdens het Poortwachterproces misgaat, bijvoorbeeld als de zieke medewerker onvoldoende aan zijn re-integratie meewerkt of als het UWV een loonsanctie oplegt.

Overzicht lesstof

 • Week 1: ziekmelding
 • Week 6: probleemanalyse
 • Week 8: plan van aanpak / re-integratie dossier
 • Week 42: ziekmelding bij het UWV
 • Week 46 en 52: eerstejaarsevaluatie
 • Week 87: aanvraag WIA, loondoorbetaling, passende arbeid & casemanagement: taken en begeleiding rol arbodienst

Startdata & locaties

De seminar bestaat uit 1 dag van 09.00 tot 16:30.


Investering

Het all-in tarief per deelnemer bedraagt € 590,-
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Samenwerking tussen HR Academy en IMK Opleidingenlogo_weka HR Academy

Dit seminar wordt georganiseerd door onze samenwerkingspartner HR Academy. Na uw aanmelding zullen wij uw gegevens aan hen overdragen. Verdere communicatie en facturatie verloopt via hen. 

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • 100% klanttevredenheid
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Praktijkgerichte trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast