Training Krachtig schrijven

Uw brieven en e-mails als professionele afspiegeling van uw organisatie

Opleidingsduur
2 dagen

Prijs
€   895,-

Inleiding training Krachtig schrijven

U heeft niet altijd de tijd om veel aandacht aan zakelijke e-mails of brieven te besteden. Komt de boodschap wel altijd even goed over? Tijdens de praktijkgerichte training Krachtig schrijven leert u in korte tijd professionele en kwalitatieve teksten schrijven, die uw beoogde doel bereiken.

Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u dan direct in.

Voor wie is de training Krachtig schrijven?

De training Krachtig schrijven is speciaal ontwikkeld voor iedereen die regelmatig zakelijke e-mails en andere teksten schrijft en daarin nog professioneler wil worden. U kunt denken aan: beleidsmedewerkers, professionals, secretaresses, office managers, management assistentes en medewerkers in allerlei binnendienst functies.

Wat ontwikkel ik?

In deze training leert u hoe u doelgerichte en klantgerichte e-mails en andere zakelijke teksten opstelt. U leert doelstellingen en doelgroepen bepalen en uw schrijfstijl daarop aan te passen. Ook is er aandacht voor de opbouw en vormgeving van de tekst en uiteraard voor correcte Nederlandse spelling en grammatica. Het effect van deze training is dat het schrijven van een zakelijke tekst u gemakkelijker afgaat en interessanter van stijl wordt. Door efficiënt en klantgericht te schrijven, heeft u grotere kans uw doel te bereiken.

Wie is mijn trainer?

De training wordt gegeven door een zeer ervaren praktijkgerichte trainer die zelf zijn sporen in het schrijven van effectieve brieven in ruime mate heeft verdiend.

Aanvullende informatie


Programma training Krachtig schrijven

Er wordt aandacht besteed aan bewustwording van alle aspecten die belangrijk zijn bij het schrijven van zakelijke brieven. We analyseren deze aspecten aan de hand van voorbeeldbrieven waarmee we ook zelf aan de slag gaan. Onder meer de volgende onderwerpen worden behandeld:

 • Wat is het doel van de brief of e-mail?
 • Wie is de ontvanger of doelgroep?
 • Wat is de kern?
 • Hoe bouw ik de e-mails en andere zakelijke teksten op?
 • Werken met eigen stijl en de huisstijl van de organisatie
 • Aandachttrekkers
 • Beeldend schrijven
 • Taalgebruik
 • Taalregels
 • Vormgeving
 • Uitwisseling van praktijkervaring
 • Behandelen van eigen brieven en e-mails
 • U analyseert en herschrijft uw brieven en e-mails
 • Evaluatie en voornemens

Sluit dit aan bij uw leerwensen? Schrijf u dan direct in.

KS_700px

Opbouw

De training bestaat uit 2 dagen met één week tussen de trainingsdagen in. De tijden zijn van 10.00 uur tot 17.00 uur.

Onze aanpak

Bij IMK Opleidingen begint het leren al direct na de inschrijving. Wij bieden u een breed leerconcept, waarvan de training de kern vormt. Via ons online leerplatform kunt u vooraf aan de slag met een digitale preview van het lesmateriaal en een voorbereidingsopdracht. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Tussentijds en na afloop heeft u via Leren Online contact met uw medecursisten. Tot zes weken na de training kunt u bovendien gebruik maken van e-coaching met uw trainer, als u hulp wenst bij het toepassen in de werksituatie.


Deelnemers aan het woord

“Ik schrijf zakelijker en begin mijn brief direct met de boodschap

Door deze training ben ik mij bewuster geworden van mijn schrijfstijl. Ik wilde zakelijker leren schrijven en direct ‘to the point’ komen. Ik heb geleerd om overbodige woorden te vermijden en de brief direct met de boodschap te beginnen. Het is een duidelijke en praktische training, waarbij ik nog regelmatig terugkijk in mijn aantekeningen.

Jos Schoenmakers - Directeur bij BS Lammerts van Bueren

“Vooral mijn secretaresse merkt verbetering.”

In mijn beoordelingsgesprek kwam naar voren dat mijn schrijfvaardigheid beter kon. Ik wilde aan de slag met het schrijven van duidelijke en zo foutloos mogelijke rapporten. Vooral mijn secretaresse zal zeggen dat dit inderdaad nu beter gaat. Ik denk langer na over een zinsopbouw en ik lees teksten terug om te zien wat ik ervan gemaakt heb.

Willem de Kleuver - Senior projectleider bij bouwkundig adviesbureau Alphaplan B.V.

“Je krijgt goede tips om ingesleten schrijfwijzen om te buigen naar een andere vorm.”

De training zet je aan het denken over het doel van je brief, over hoe de inhoud over kan komen op de ontvanger en over hoe je hier invloed op kan hebben door de woorden die je kiest. Je krijgt goede tips om ingesleten schrijfwijzen om te buigen naar een andere vorm. We zijn ons nu bewuster van ons taalgebruik en we staan beter stil bij hoe de ontvanger de boodschap zou kunnen interpreteren. Nu is het voor ons nog een kwestie van doen.

Hanneke Westerlaken - Beleidsmedewerker P&O bij NMT
Wendy Boogaard | Training Zakelijk corresponderen

“Het overzicht met tips en trucs hangt direct naast mijn computer.”

Ik had al ervaring met het schrijven van brieven en dergelijke. Doordat mijn collega deze cursus ging doen, ben ik met haar meegegaan. Achteraf ben ik heel blij dat ik dat gedaan heb, omdat ik er heel veel van heb opgestoken. Naast de theorie werd er ook veel gewerkt met opdrachten. Zo werden de nieuwe dingen direct duidelijk en kon je goed oefenen. Je kunt meteen zien waar je tegenaan loopt en vragen hoe het beter kan.
Als ik nu een brief ga schrijven pak ik het anders aan dan vroeger. Ik begin niet meer in het wilde weg maar noteer eerst voor mezelf wat het doel is van de brief en voor wie deze bestemd is. Binnenkort gaan mijn collega en ik de standaardbrieven van ons kantoor onder de loep nemen om te kijken wat er voor verbeteringen mogelijk zijn.

Wendy Bogaard - Directiesecretaresse bij Alfa Accountants en Adviseurs

Lees meer ervaringen »


Beoordelingen

Training Krachtig schrijven wordt gemiddeld beoordeeld met een 8.5 uit 10 op basis van 25 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.


Startdata & locaties

De training duurt 2 dagen van 10.00 uur tot 17.00 uur.
Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.

Locatie Datum
R'DAM (CAPELLE AD IJSSEL) ma 18-03-2019
UTRECHT do 25-04-2019
ZWOLLE di 14-05-2019
AMSTERDAM wo 05-06-2019
UTRECHT ma 17-06-2019
R'DAM (CAPELLE AD IJSSEL) do 03-10-2019
AMSTERDAM vr 18-10-2019
EINDHOVEN ma 28-10-2019
ZWOLLE di 12-11-2019
UTRECHT wo 27-11-2019

Investering

Uw investeringKS_700px

Het all-in tarief per deelnemer bedraagt € 895,-

Tariefsopbouw: lesgeld € 710,- / lesmateriaal € 75,- / locatiekosten € 110,- (2 dagen).
Alle bedragen zijn exclusief btw.

Betaling

Na inschrijving ontvangt u de factuur per e-mail. Plaatsing geschiedt op volgorde van betaling. De factuur dient uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de training, cursus of opleiding te zijn voldaan. De betalings- en annuleringsvoorwaarden kunt u hier lezen in pdf.

Overige informatie

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • 100% klanttevredenheid
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Praktijkgerichte trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast