Training Crucial Conversations in de OR

Vaardigheden voor gesprekken die er echt toe doen

Opleidingsduur
2 dagen

Prijs
€   795,-

Inleiding

Medezeggenschap 2.0 vraagt om OR-leden die in staat zijn om gevoelige kwesties bespreekbaar te maken en gehoord te worden bij zowel bestuurders als medewerkers. Ondanks tegengestelde meningen, hoge belangen en oplopende emoties zorgt het beheersen van de cruciale gesprekken ervoor dat er resultaten worden geboekt met behoud van de relatie. Innovatief medezeggenschap gaat verder dan structuur, systemen en de wet. Vooral hoogwaardige communicatie staat centraal en is bepalend voor succesvolle samenwerking. Het zijn vooral de cruciale gesprekken die niet gevoerd worden, of niet goed gevoerd worden die zorgen voor onnodige conflicten. De training leert hoe u bijna alles met bijna iedereen bespreekbaar kunt maken, waarbij de veiligheid gewaarborgd blijft, de relatie in stand blijft en resultaten worden geboekt.

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor alle leden van de ondernemingsraad, inclusief voorzitter en ambtelijk secretaris. De training is te volgen in open verband, maar kan als maatwerk training worden aangeboden.

Wat ontwikkel ik?

U leert om de echt moeilijke gesprekken goed te kunnen voeren. U leert hoe u uitermate gevoelige kwesties bespreekbaar kunt maken, waarbij bestuurder, collega’s, medewerkers uw respect ervaren. U leert om veiligheid te creëren in deze gesprekken, waardoor er vertrouwen ontstaat en anderen echt durven te zeggen wat zij op hun hart hebben. U wordt als OR-lid niet alleen zelf krachtiger, maar als geheel is de OR een voorbeeldfunctie naar de medewerkers om op een respectvolle, opbouwende manier mee te praten over het beleid.

De training geeft vaak verbluffende resultaten. Met de technieken van Cruciale gesprekken stimuleert u het teamgevoel, het onderling vertrouwen binnen de OR. Bestuurders die al jaren vastzitten en niet willen bewegen komen los. Medewerkers gaan van tegen naar bewegen en van klagen naar vragen. U leert om vastzittende discussies weg te halen van inhoudsniveau en opnieuw te openen op vertrouwensniveau, waardoor een nieuwe insteek ontstaat waarbij je juiste afstemming weer mogelijk is. U wordt regisseur van medezeggenschap en openheid voor iedere medewerker in de organisatie.

Wie is mijn trainer?

De training wordt gegeven door een gecertificeerde trainer, een uitmuntende specialist op het gebied van menselijke communicatie, vooral de cruciale gesprekken waarbij veel op het spel staat, de meningen uiteen lopen en de emoties hoog kunnen oplopen.

Samenwerking

IMK Opleidingen biedt deze training aan in samenwerking met VitalTalent.

Vital Smarts - Vital Talent

Lees hier meer over de vervolgmogelijkheden »

Aanvullende informatie


Onze aanpak

Deze training vindt twee dagen achter elkaar plaats. De tijden zijn van 09.00 uur tot 17.00 uur. Uiteraard wordt de koffie, thee en lunch voor u verzorgd.

Bij IMK Opleidingen begint het leren al direct na de inschrijving. Wij bieden u een breed leerconcept, waarvan de training de kern vormt. Via ons online leerplatform kunt u vooraf aan de slag met een digitale preview van het lesmateriaal en een voorbereidingsopdracht. De training zelf is bijzonder interactief. Zelfanalyses, oefeningen, discussies en ervaringsuitwisseling maken het leerproces persoonlijk en zeer praktijkgericht. Tussentijds en na afloop heeft u via Leren Online contact met uw medecursisten. Tot zes weken na de training kunt u bovendien gebruik maken van e-coaching met uw trainer, als u hulp wenst bij het toepassen in de werksituatie.

Programma

 • Loskomen
  – Hoe u gesprekken herkent die u ervan weerhouden uw werkelijke doelen te bereiken.
 • Start vanuit uw hart
  – Hoe u zich focust op wat u werkelijk wilt.
 • Leer te kijken
  – Hoe u merkt dat de veiligheid op het spel staat.
 • Maak het veilig
  – Hoe u het veilig maakt om vrijwel alles te bespreken.
 • Mijn verhalen beheersen
  – Hoe u in dialoog blijft wanneer u boos bent, u zich bedreigd voelt of u zich gekrenkt voelt.
 • Breng mijn aanpak
  – Hoe positief te beïnvloeden in plaats van kwetsend te spreken.
 • Verken andermans aanpak
  – Hoe te luisteren wanneer anderen uitbarsten of dichtklappen.
 • Actie en resultaat
  – Hoe u Cruciale gesprekken kunt omzetten in actie en resultaat.

Aanvullende informatie


Beoordelingen

Training Crucial Conversations in de OR wordt gemiddeld beoordeeld met een 9.7 uit 10 op basis van 3 ervaringen die geschreven zijn door deelnemers.


Startdata & locaties

De training duurt 2 dagen van 09.00 uur tot 17.00 uur.
Klik op de startdatum om de vervolgdata en locatie te tonen.


Investering

Het all-in tarief per deelnemer bedraagt € 795,-

Tariefsopbouw: lesgeld € 620,- / lespakket € 225,- / locatiekosten € 150,- (2 dagen). € 200,- subsidie van het VitalTalent OR fonds is hierbij al in mindering gebracht. Alle bedragen zijn exclusief btw.

Subsidie

Voor deelnemers aan de training Cruciale gesprekken in de OR stelt het VitalSmarts OR fonds € 200,- subsidie ter beschikking. De training kost dan € 795,- in plaats van € 995,-. Voorwaarde is dat de deelnemer zitting heeft in een ondernemings- of medezeggenschapsraad.

Betaling

Na inschrijving ontvangt u de factuur per e-mail. Plaatsing geschiedt op volgorde van betaling. De factuur dient uiterlijk 30 dagen vóór aanvang van de training, cursus of opleiding te zijn voldaan. De betalings- en annuleringsvoorwaarden kunt u hier lezen in pdf.

Overige informatie

Waarom IMK Opleidingen?

 • Praktisch, plezier, resultaat!
 • Hoge klanttevredenheid
 • Volledig toegespitst op uw praktijk
 • Praktijkgerichte trainers
 • Vandaag geleerd is morgen toegepast