IMK Opleidingen steunt CliniClowns

IMK Opleidingen steunt CliniClownsStichting CliniClowns bestaat 25 jaar! In die tijd brachten hun clowns ruim 1,2 miljoen zieke en gehandicapte kinderen vrolijkheid en lichtheid. Een ontmoeting met een CliniClown heeft effect: kinderen ervaren bijvoorbeeld minder stress en angst. Het geheim? Dat zit ‘m in de kracht van verbeelding.

De verbeeldingskracht van de clowns en de oprechte aandacht voor het kind komen de behandeling ten goede. Een pijnlijke behandeling wordt draaglijker en kinderen ervaren minder angst en stress. Hoe dat komt? Met verbeelding kan alles; beperkingen vallen weg en het kind heeft weer controle over de situatie.

Een beetje verbeelding doet wonderen

De CliniClowns spelen in nagenoeg alle Nederlandse ziekenhuizen met een kinderafdeling, in revalidatieklinieken, hospices, op scholen en online. De clowns gaan ook naar zorginstellingen voor mensen met dementie. Daar zetten zij hun verbeeldingskracht met liefde en respect in om het isolement en de eenzaamheid te verzachten.

IMK opleidingen steunt CliniClowns

Medewerkers kiezen voor CliniClowns

Ook IMK Opleidingen heeft dit jaar een jubileum te vieren. Ter gelegenheid van het 20-jarig bestaan hebben de medewerkers gezamenlijk besloten om in actie te komen voor CliniClowns en hierdoor zieke en gehandicapte kinderen en mensen met dementie waardevolle geluksmomenten te bezorgen.

2.500 euro voor CliniClowns

IMK Opleidingen wil 2.500 euro ophalen voor CliniClowns. Hiervoor worden diverse acties georganiseerd. Wilt u helpen ons doel te bereiken? Dat kan heel gemakkelijk via onze actiepagina.

Binnenkort vindt u hier meer informatie over de activiteiten van IMK Opleidingen voor CliniClowns!